Şehzade Alaaddin kimdir? Şehzade Alaaddin nasıl öldü? İşte Şehzade Alaaddin ölümü ve hayatı

Şehzade Alaaddin kimdir? Şehzade Alaaddin nasıl öldü? İşte Şehzade Alaaddin ölümü ve hayatı

Şehzade Alaaddin kimdir? ve Şehzade Alaaddin nasıl öldü? sorusu Mehmed Bir Cihan Fatihi dizisinden sonra sosyal medyada gündem oldu. Mehmed dizisinin fenomenlerinin merak ettiği Şehzade Alaaddin ölümü ve hayatı hakkındaki tüm bilgileri haberimizde bulabilirsiniz.

Mehmed  Bir Cihan Fatihi dizisinden sonra Şehzade Alaaddin kimdir ve Şehzade Alaaddin nasıl öldü soruları merak edilmeye başlandı. Fatih Sultan Mehmet'in ağabeyi Şehzade Alaaddin dizide gösterildiği gibi zehirlenerek mi öldürüldü yoksa atta düşerek bir kaza sonucu mu öldü? 18 yaşındayken hayatını kaybeden Şehzade Alaaddin hakkında merak edilen tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz.

Şehzade Alaaddin’in hayatı ve ölümüne ilişkin bilgiler Fatih Sultan Mehmed dizisiyle gündeme geldi.  Peki Şehzade Alaaddin kimdir ve Şehzade Alaaddin nasıl öldü? 6. Osmanlı padişahı II. Murad'ın oğlu, Fatih Sultan Mehmed'in abisi Şehzade Alâaddin, 18 yaşındayken hayatını kaybetti. 

ŞEHZADE ALAADDİN KİMDİR?

Fatih Sultan Mehmet'in ağabeyi Şehzade Alaaddin, Fatih Sultan Mehmed dizisinde işlenen konularından biri oldu. Şehzade Alaaddin'in hayatı hakkında pek çok şey marak ediliyor. İşte  6. Osmanlı padişahı II. Murad'ın çok sevdiği oğlu Şehzade Alaaddin’in hayatı ve ölümü...

Şehzade Alâaddin Ali Çelebi, 6. Osmanlı padişahı II. Murad'ın oğlu. Yörgüç Paşa'nın lalalığını üstlendiği şehzade 1437 ya da 1438 yılında Şadi Beyzâde Mahmut Şah'ın kızı Selmin Hatun ile evlenmiştir. 1440 yılında Amasya valisi olan şehzadenin bu dönemde hocası Hatipzâde Tâceddin İbrahim Efendi idi. 1441 yılında Yörgüç Paşa'nın ölümü üzerine yeni lalası Paşazâde Mehmet Efendi olmuştur.1442 yılında babası II. Murat ile birlikte Karamanoğulları Seferi'ne katılan Alaaddin babası ile Bursa'ya kadar gelmiş ve Amasya'ya gitmek için izin istemiştir. Şehzadenin seferden sonra Hindistan'a kaçıp Dekken hükümdarı Sultan Alaeddin Bihmeni'ye tabii olacağı dedikoduları çıkmıştır. 1443 senesinde atını sürerken kaza neticesinde vefat etti. Mehmed Bir Cihan Fatihi dizisinde ise Şehzade Alaaddin’i, Zağanos Paşa zehirleterek öldürülüyor.

18-04/18/ehzade-alaaddin-nasil-oldu.jpg

ŞEHZADE ALAADDİN KİMDİR?

Şehzade Alâaddin Ali Çelebi, 6. Osmanlı padişahı II. Murad'ın oğlu. Yörgüç Paşa'nın lalalığını üstlendiği şehzade 1437 ya da 1438 yılında Şadi Beyzâde Mahmut Şah'ın kızı Selmin Hatun ile evlenmiştir. 1440 yılında Amasya valisi olan şehzadenin bu dönemde hocası Hatipzâde Tâceddin İbrahim Efendi idi. 1441 yılında Yörgüç Paşa'nın ölümü üzerine yeni lalası Paşazâde Mehmet Efendi olmuştur.

1442 yılında babası II. Murat ile birlikte Karamanoğulları Seferi'ne katılan Alaaddin babası ile Bursa'ya kadar gelmiş ve Amasya'ya gitmek için izin istemiştir. Şehzadenin seferden sonra Hindistan'a kaçıp Dekken hükümdarı Sultan Alaeddin Bihmeni'ye tabii olacağı dedikoduları çıkmıştır. 1443 senesinde atını sürerken kaza neticesinde vefat etti. Mehmed Bir Cihan Fatihi dizisinde ise Şehzade Alaaddin’i, Zağanos Paşa zehirleterek öldürülüyor.

18-04/18/mehmed-bir-cihan-fatihi-son-bolumde-neler-yasandi.jpg

MEHMED BİR CİHAN FATİHİ SON BÖLÜMDE NELER YAŞANDI?

Bizans İmparatoru Konstantinos, Mehmed’in Konstantiniyye hayalinin bilincindedir. Bunun için Haçlı Birliği’ni toplamak istese de Mehmed’in desteklediği keşiş Gennadios, buna engel olur. Bizans halkı, Katolik Kilisesi ile iş birliği yapmak istemez ve Gennadios’un sayesinde birliğin oluşması engellenir. Mehmed ve Delibaş, Konstantiniyye’den ayrılmak ister. Lakin Konstantinos, Haçlı Birliği’nin oluşamamasının arkasındaki Türkü bulmaya çalışır. Bu sebepten ötürü şehrin kapılarını kapatır ve herkesin sorgulanmasını ister.

Mehmed ve Delibaş, Konstantiniyye’den çıkmanın yollarını ararlarken, Pontus Prensesi Teodora yardımlarına koşar. Teodora, Sultan Murad için mücadele verdiğini ve artık Mehmed’in emrinde olduğunu dile getirir. Mehmed’i şaşırtan bu yardım eli, Konstantiniyye’nin fethi için de elini güçlendirmektedir. Zağanos Paşa, Mehmed’in Konstantiniyye’den çıkabilmesi için Eleni’nin bir plan yapmasını ister. Eleni, su kemerlerinden çıkabilecekleri bir planı yollar.

Mehmed ve Delibaş, Konstantiniyye’den çıkarken Orhan’ı bulurlar. Orhan’ı esir alan Mehmed, onu öldürmek için saray yakınına getirir. Lakin Orhan, kaçmayı başarır. Orhan’ın kaçmasına yardımcı olan kişi, Mehmed’in akıl hocası Akşemsettin’den başkası değildir. Mehmed, bunun nedenini sorgulamaya başlarken, Akşemsettin her olaydan bir ders çıkarması gerektiğini yineler.

Öte yandan Mehmed, ağabeyi Alaaddin’in öldürüldüğünü öğrenir. Üstelik bunun en yakınlarından biri tarafından gerçekleştirildiğini bilmektedir. Mehmed, ağabeyinin katilini ararken, onu öldürenin sağ kollarından biri olan Zağanos Paşa olduğundan haberdar değildir. 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN