Selim Güventürk'ten 40'ıncı sanat yılına özel sergi

Selim Güventürk'ten 40'ıncı sanat yılına özel sergi

Ressam Selim Güventürk, 40’ıncı sanat yılında İstanbul’da açtığı sergiyle sanatseverlerle buluşuyor. Güventürk'ün yıllar boyunca; fırça, spatul gibi ekipmanları kullanmadan yalnızca parmakları ile yaptığı resimlerinin olduğu sergide bir de sürpriz var. Gerçek bir hikayeden esinlenilen AYLA filmine özel tablo da Güventürk’ün sergisinde yer alacak.

Ankaralı ressam Selim Güventürk, fırça ve spatul gibi ekipmanlar olmaksızın yalnızca parmaklarıyla yaptığı resimlerle, 40’ıncı sanat yılını kutluyor. Sergide Ekim ayında vizyona giren ve hikayesinden çekimlerine, Oscar adaylığından oyunculuk performanslarına kadar birçok yönüyle ilgi odağı olan AYLA filmine özel bir tablo da var. Sanatçının yeni dönem eserleri, 13 Aralık’ta, Sanat 365’in organizasyonuyla, İstanbul’da Kozyatağı Kültür Merkezi’nde 27 Aralık'a kadar ziyaret edilebilecek. 

17-12/11/bahar-gelmiyor-daglarina-80x100-1512983847.jpg

Bugüne kadar yaklaşık 3 bin eserini çeşitli platformlarda paylaşan Güventürk, “Maket ve heykelleri ellerimle boyarken keşfettiğim bu tekniği yıllar içinde geliştirerek özgün bir hale dönüştürdüm ve zaman içinde ortaya birbirinden farklı çalışmalar çıktı” dedi. 1977 yılından bu yana bu tekniği sürekli geliştirerek yağlı boya resimler ortaya koyan sanatçı; doğa, insan davranışları, mitoloji, sevgi ve özgürlük gibi temaları tualine aktarıyor. İnsanların özlediği duyguları tuvaline aktararak sanat yaşamını sürdüren Güventürk, “Kolay anlaşılabilir, olabildiğince sıcak ve ruh taşıyan resimler üretmek için çalışırken, gerçek anlamda seyredilmek için aranan resimleri üretmeyi de amaç edindim. Sanatçının araç olarak, ellerini olduğu kadar, duygularını ve aklını da kullanarak seyirci ile iletişim kurmayı ve duygularını aktarmayı başarması gerekir” diye konuştu.

17-12/11/beni-bekleme-kaptan-40x50-1.jpg

İlk kişisel sergisini Ankara Kasra Sanata Galerisi’nde 1987 yılında açan 65 yaşındaki Güventürk’ün bundan önceki son kişisel sergisi ise 12 Kasım 2017’de Ankara’da Sardunya Resim Atölyesi’nde ziyaretçilerle buluştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN