Serdar Ateşer Big Band ve Pinhani'den Boğaz'da konser

Serdar Ateşer Big Band ve Pinhani'den Boğaz'da konser

Serdar Ateşer Big Band ve Pinhani 15 Eylül Cuma akşamı Müzik Boğaz’dan Gelir Tekne Konserleri’nde sahneye çıkacak. Serdar Ateşer, Mesut Uçar ve Onur Duygulu’dan oluşan ekibe Nekropsi grubundan tanıdığımız Gökhan Goralı da konuk olacak.

60 m² tarafından düzenlenen Müzik Boğaz’dan Gelir’in konuğu Serdar Ateşer dikkat çeken çalışmalara imza atmış bir müzik adamı. ‘Mütareke Yılları’ ve ‘Avdet Seyri’ albümleri, ‘Selamsız Bandosu’ ve ‘Filler ve Çimen’ filmlerinin müzikleriyle bilinen müzisyen, grubu Big Band ile yaz boyu konserler verdi. Serdar Ateşer Big Band ve Pinhani 15 Eylül Cuma akşamı konser verecekleri Müzik Boğaz'dan Gelir teknesi ile Avrupa ve Anadolu yakasındaki iskelelerden Boğaz'a açılacak. Tekne, konser bitiminde ise aynı iskelelere yanaşıyor.


Serdar Ateşer, uzun aralarla dolu olsa da süreklilik arzeden müzikal yolculuğu ve kendine özgü sound ve aranjman yaklaşımıyla meraklılarının sıkı takibinde olan bir isim. Yıllardır müzik piyasamızda ve uzun süreler dinlenebilen işleri ile de ilgi çekiyor. Ateşer, kurucularından olduğu 80’lerin kült grubu Mozaik'ten ayrıldığı 1987’den bu yana çalışmalarına solo olarak devam ediyor, ‘Bir Serdar Ateşer Topluluğu’, ‘Grup Başkan Vekilleri’, ‘Serdar Ateşer ve Yakini Müzisyenler’ gibi değişik isimlerle kurduğu gruplarla da zaman zaman konserler veriyor.


Sanatçı, albümü 'Avdet Seyri’yle, müzik dünyamızda önemli bir tını bıraktı. Kendisinden sonra gelenlerin dikkatinden kaçmayan ve zamanla daha çok tanınan albüm, o tarihten bu yana pop olmayan Türkçe sözlü, enstrümantal müzikle uğraşanlar için önem taşıyor. 1998 yapımı ‘Avdet Seyri’ Kalan’dan yayınlandığı yıl, o sıralar bir ilk olmak üzere, hem CD hem de LP olarak çıkmıştı.
Besteci ve yorumcu Serdar Ateşer, son 20 yıl içinde Erkan Oğur, Aynur Doğan, mor ve ötesi, Ruşen Alkar, Bülent Ortaçgil, İsmira, Yok Öyle Kararlı Şeyler gibi grup ve solistlerin prodüktörlüğünü de yaptı. Yakında yine Kalan etiketiyle çıkacak, uzun zamandır beklenen yeni albümün ismiyse ‘İş İşten Geçer Geçmez Ordayım’ olacak.


Ateşer’in, ‘Trio diyemezdim, daha iddialı ve sınırlayıcı geldi bana’ sözleriyle tanıttığı grubu Eylül ve Ekim ayında İstanbul konserlerine devam edecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN