Serena Williams, ülkesinde yaşanan polis şiddetini kınadı

Serena Williams, ülkesinde yaşanan polis şiddetini kınadı

Dünyaca ünlü ABD'li tenisçi Serena Williams, son zamanda ülkesinde sıkça yaşanan polis şiddetini kınayarak "Sessizliğin ihanet sayılacağı zamanlar gelecektir" diyerek tepkisini gösterdi.

Tek kadınlarda dünya 2 numarası ABD'li tenisçi Serena Williams, Facebook hesabından yayımladığı mesajda, ABD'deki "polis şiddeti" tartışmasına dahil olarak endişelerini paylaştı. 

Başından geçen bir olaya değinerek düşüncelerini aktaran 35 yaşındaki tenisçi, şu ifadeleri kullandı: "Bugün, telefonumda bazı işlerimle ilgilenebilmek için 18 yaşındaki siyah yeğenime beni arabayla gideceğim toplantıya götürmesini rica ettim. Arabada giderken yolun kenarında bir polis memuru gördüm. Bir anda, arabada polis tarafından erkek arkadaşı vurulan kadının yer aldığı korkunç videoyu hatırladım. Arabayı kendim kullanmadığım için pişman oldum."

ABD'li tenisçi, "Martin Luther King'in söylediği gibi, 'Sessizliğin ihanet sayılacağı zamanlar gelecektir.' Bu olaylara karşı sessiz kalmayacağım" ifadelerini de sözlerine ekledi. 

16-09/28/serena.jpg

6 TEMMUZ OLAYINI KASTETTİ

Williams'ın Facebook hesabından anlattığı olay ile 6 Temmuz tarihinde Minnesota eyaletinin St. Paul kentinde polis tarafından arabada vuruluşu kız arkadaşı tarafından canlı olarak internetten yayınlanan siyah genç Philando Castile'ı kast ettiği sanılıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN