Siyon Yıldızı ne demek? Söz dizisinde geçen Siyon Yıldızı neyi simgeliyor ne anlama geliyor?

Siyon Yıldızı ne demek? Söz dizisinde geçen Siyon Yıldızı neyi simgeliyor ne anlama geliyor?

Söz dizisinde geçen Siyon Yıldızı herkesin merak ettiği bir konu oldu. Herkes Siyon Yıldızı ne demek,Siyon Yıldızı ne anlama gelir neyi simgeler bunu araştırıyor. Söz dizisinde aynı sahnede önce görünmeyen daha sonra eklenen Siyon Yıldızı nedir herkes bunu merak ediyor. Son bölümden sonra herkesin dikkatini çeken simge ne anlam ifade ediyor? Söz dizisi 33.bölümde Afrin operasyonu için değerlendirme yapmak üzere bir araya gelen 'özel kuvvetler'in toplandığı odadaki Siyon Yıldızı dikkatli gözlerden kaçmadı. Peki Siyon yıldızı nedir ne anlam ifade eder? Siyon Yıldızı, İsrail bayrağında yer alan 8 köşeli yıldız motifine denir. Davut'un yıldızı olarak da bilinir.Birçok farklı medeniyette 8 köşeli yıldıza rastlamak mümkün. İşte merak edilen ve sık sık araştırılan Siyon yıldızı nedir ne anlama gelir Söz dizisi Siyon yıldızı neyi simgeliyor? Sorularının yanıtları sizlerle…

Siyon Yıldızı ne anlam ifade eder? Siyon Yıldızı neyi simgeliyor? Herkes son iki gündür bu soryla ilgileniyor. Söz dizisi 33. bölümde bir sahnede görünen Siyon Yıldızı herkesi merak ettirdi. Herkes Siyon Yıldızı anlamı ne bunu konuşuyor. 

18-02/15/siyonyildizi.jpg

Siyon Yıldızı, İsrail bayrağında yer alan 8 köşeli yıldız motifine denir. Davut'un yıldızı olarak da bilinir. Selçuklu kültür ve sanatının temel figürlerinden biri olan sekiz köşeli yıldızın Ortadoğu’da bulunan eski medeniyetlerde ve İslam dünyasında yaygın olarak kullanıldığı, sayı biliminde 8’in cenneti anlatan bir sembol olduğu belirtiliyor. İşte merak edilen Siyon yıldızı nedir ne anlama gelir Söz dizisi Siyon yıldızı neyi simgeliyor? Sorularının yanıtları haberimizde yerini alıyor.

18-02/15/sozdizi.jpg

ÖZEL KUVVETLER TOPLANTI YAPARKEN GÖRÜLÜYOR

Peygamber Ocağı olarak bilinen ordumuzun en hassas birliklerinden biri olan "Özel Kuvvetler"i canlandıran dizide ortaya çıkan bu skandalın herhangi bir hatadan mı yoksa kasıtlı mı yapıldığı hakkında kamuoyu açıklama bekliyor.

Ancak dizide aynı mekan ilk gösterildiğinde zeminde herhangi bir işaret yokken, askerlerin odaya girerken çekilen görüntüsünde de Siyon Yıldızı görülmezken toplantı sırasında olması akıllara soru işaretleri getirdi.

SELÇUKLU'DA DA KULLANIYORDU

Birçok farklı medeniyette 8 köşeli yıldıza raslamak mümkün.

AK Parti'nin merkez binasında yer alan giriş kapısının üst tarafında 10 adet asimetrik olarak içiçe geçmiş iki karenin oluşturduğu 8 köşeli yıldız motif dikkat çekmişti.

Bu figürün Recep Tayyip Erdoğan'ın Özbekistan gezisi sırasında görüp beğendiği açıklanmıştı.

Selçuklu kültür ve sanatının temel figürlerinden biri olan sekiz köşeli yıldızın Ortadoğu’da bulunan eski medeniyetlerde ve İslam dünyasında yaygın olarak kullanıldığı, sayı biliminde 8’in cenneti anlatan bir sembol olduğu belirtiliyor.

SİYON YILDIZI NEDİR?

Siyon Yıldızı, İsrail bayrağında yer alan 8 köşeli yıldız motifine denir. Davut'un yıldızı olarak da bilinir.

Birçok farklı medeniyette 8 köşeli yıldıza raslamak mümkün.

Selçuklu kültür ve sanatının temel figürlerinden biri olan sekiz köşeli yıldızın Ortadoğu’da bulunan eski medeniyetlerde ve İslam dünyasında yaygın olarak kullanıldığı, sayı biliminde 8’in cenneti anlatan bir sembol olduğu belirtiliyor.

Sekiz ilke ise şunlar olarak yer alıyor: Merhamet ve şefkat, sabretmek, doğruluk, sır tutmak, sadakat, fakirliğini ve acizliğini bilmek, cömertlik, Rabbine şükretmek” olarak sıralanırken Sekiz cennet de şöyle isimlendiriliyor.

  1. Dâri-celal
  1. Dâri-karar
  1. Dâri-selam
  1. Cennetül huld
  1. Cennetül mevâ
  1. Cennetül adn
  1. Cennetül firdevs
  1. Cennetü naim.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN