Son dakika haberi: Nobel Fizik Ödülü'nün sahipleri belli oldu

Son dakika haberi: Nobel Fizik Ödülü'nün sahipleri belli oldu

Nobel Fizik Ödülü'nü kütle çekim dalgalarını gözlemleyen Rainer Weiss,Barry C. Barish ve Kip S. Thorne kazandı. Önümüzdeki günlerde kimya, edebiyat, barış ve ekonomi ödülleri sahiplerini bulacak.

Nobel Komitesi tarafından yapılan açıklamada bu yılın Nobel Fizik Ödülü’nü kütle çekim dalgalarını gözlemleyen LIGO ekibi kazandı. İki kara deliğin çarpışmasından gelen gravitasyonel dalgaları gözlemleyen Rainer Weiss, Barry C. Barish ve Kip S. Thorne’a toplam 940 bin euro değerinde sertifika ve altın madalya verilecek.

17-10/03/hazir-degil-2017-nobel-fizik-odulunun-kazanani-belli-oldu94153_0.jpg

GEÇEN YIL TOPOLOJİK EVRE DEĞİŞİMLERİNE ÖDÜL VERİLMİŞTİ

Geçen yılın Nobel Fizik Ödülü David Thouless, Duncan Haldane ve Michael Kosterlitz’e verilmişti. Üç bilim insanının, "topolojik evre değişimleri ve maddenin topolojik evrelerinin kuramsal keşfine" yaptıkları katkılar nedeniyle ödüle layık görülmüştü. Geçtiğimiz gün açıklanan Nobel Tıp Ödülü'nü ise biyolojik vücut saati üzerine yaptıkları çalışmalardan dolayı Jeffrey C. Hall, Michael Rosbash ve Michael W. kazandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN