Son dakika! Ünlü yönetmen Kemal Uzun Şile'deki evinde öldürüldü

Son dakika! Ünlü yönetmen Kemal Uzun Şile'deki evinde öldürüldü

Çanakkale Yolun Sonu, Garip Bir Cinayet ve birçok filmin ünlü yönetmeni Kemal Uzun, Şile'deki evinde başına beyzbol sopası vurularak ve kalbinden bıçaklanarak öldürüldü. Uzun'u daha önce bir dizide figüran olarak rol alan Osman A.'nın öldürdüğü belirlendi. Yönetmenin kendisine rol vereceğini vaad ettiğini anlatan şüpheli Osman A. "Rol almak için onun her dediğini yaptım" dediği öğrenildi.

Olay bu gece saatlerinde yaşandı. Ünlü yönetmen Mustafa Kemal Uzun (58), evinde başına beyzbol sopası vurularak ve kalbinden bıçaklanarak öldürüldü.

Uzun’u, yönetmenliğini yaptığı bir dizide figüran olarak rol alan Osman A. (19)’nın öldürdüğü belirlendi. Osman A., Beylikdüzü'nde polis merkezine giderek teslim oldu Şüphelinin üzerinden öldürdüğü yönetmene ait cep telefonu çıkarken, gösterdiği yerde yönetmenden gasp ettiği otomobil de bulundu. Şüphelilinin poliste verdiği ifadesinde olay sırasında birlikte alkol aldıklarını aralarında çıkan tartışma sonucu öfkeyle cinayeti işlediğini söylediği öğrenildi. Şüphelinin polisteki sorgusu sürüyor.

Olay sonrası harekete geçen Cinayet Masası ekipleri etraftaki kamera görüntülerini incelemeye aldı. Görgü tanıklarının ifadesina başvuruldu. Cinayeti ünlü yönetmenin yönettiği dizilerde figüran olarak oynattığı O.A’nın gerçekleştirdiği belirlendi. O.A, Beylikdüzü’nde gözaltına alındı. Üzerinden Uzun’un cep telefonu çıktı. Cüzdanı nereye attığını hatırlamadığını söyleyen İ.A’nın verdiği bilgiyle yönetmenin otomobili de bulundu.

İŞTE İLK İFADESİ: KAFASINI BEYZBOL SOPASIYLA EZMİŞ

Asayiş Şube Cinayet Büro Amirliği’nde sorgulanan O.A, ifadesinde, “ Dün öğlen saatlerinde Şişli'de bir kafede Mustafa ile biraz sohbet ettikten sonra Şile’ye bir balık restorana gittik. Daha sonra Uzun’un evine geçtik. Burada alkol aldık. Sohbet sırasında aramızda tartışma çıktı. Çok öfkelendim, bıçakladım, daha sonra da beyzbol sopasıyla başına vurdum.” dedi.

19 yaşındaki O.A ilk ifadesinde “Önce Şişli’de bir mekanda alkol aldık. Daha sonra Şile’ye geldik. Burada da bir balık restoranına gittik. Burada da içki içtik. Sonra eve gittik içki içmeye devam ettik. Bana sürekli içki içiriyordu. Tartışmaya başladık.” diyerek olayı anlattı.

O.A'nın cinayeti anlatmasının ardından yönetmenin evine giden polis, yönetmen Uzun’u olduğu şekilde yatağında kalbine bıçak saplanmış ve beyzbol sopasıyla kafası ezilmiş olarak buldu.

Zanlı O.A'nın Asayiş Şube Müdürlüğü’ndeki sorgusu devam ediyor.

MERDİVENLERDEN İNEREK KAÇMAYA ÇALIŞMIŞ

Ödüllü yönetmen Mustafa Kemal Uzun'u öldüren figüran Osman A.'nın, yönetmenin aracıyla kaçarken görüntüleri ortaya çıktı.

Şüphelinin bir süre Şile yollarından gittikten sonra önüne çıkan merdivenlerden araçla inmeye çalıştığı ancak başaramayınca aracı terk ederek yaya kaçtığı tespit edildi. Şüphelinin sabaha karşı polise teslim olduğu öğrenilirken, ifadesinde birlikte alkol aldıklarını daha önce vaad ettiği bir rol yüzünden çıkan tartışma sonucu olayı gerçekleştirdiğini anlattığı öğrenildi.

"ROL ALMAK İÇİN HER DEDİĞİNİ YAPTIM"

Cinayetin ardından polis merkezine giderek teslim olduğu ortaya çıkan figüran Osman A.'nın poliste süren işlemleri tamamlandı. Olayla ilgili ifadesinde Osman A'nın,  gündüz saatlerinde Mustafa Kemal Uzun'la buluştuğunu, gün boyu birlikte vakit geçirdikten sonra akşam Şile'ye geçtiklerini, içki içtiklerini, alkolün etkisiyle bir süre sonra aralarında tartışma çıktığını anlattığı öğrenildi.

Yönetmenin kendisine rol vereceğini vaad ettiğini anlatan şüphelinin "Rol almak için onun her dediğini yaptım" dediği de öğrenildi.

Olay gecesi yine bu nedenle tartıştıklarını anlatan, olayı bir anlık öfkeyle yaptığını ve pişman olduğunu söylediği öğrenilen şüphelinin önümüzdeki saatlerde Anadolu Adliyesine sevk edilmesi bekleniyor.

Ünlü yönetmen Mustafa Kemal Uzun, Şile'deki evinde başına beyzbol sopası vurularak ve bıçaklanarak öldürüldü. Cinayet şüphelisi Osman A.'nın Uzun'un aracına binip olay yerinden ayrılması, daha sonra da aracı terk edip yaya olarak kaçması güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı.

AİLESİ ADLİ TIP ÖNÜNDE GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

Kemal Uzun Çanakkale Yolun Sonu, Garip Bir Cinayet ve birçok filmin yönetmenliğini yaptı. 3 film senaryosu yazan, 4 filmde de oyuncu olarak kamera karşısına geçen Uzun'un cesedi Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.

Mustafa Kemal Uzun’un adli tıptaki işlemleri sürüyor. Haberi alır almaz Yenibosna'daki Adli Tıp Kurumu önüne gelen ünlü yönetmenin ailesi ve yakınlarını bina önünde gözyaşı döktü.

ÖLDÜRÜLEN YÖNETMENİN AĞABEYİ KONUŞTU

Ünlü yönetmenin ağabeyi Fazıl Uzun, acı haberi sabaha karşı aldığını söyledi.

Mustafa Kemal Uzun'un tek kardeşi olduğunu ve konuşacak durumda olmadığı söyleyen Fazıl Uzun şu ifadeleri kullandı: "Sabaha karşı 05.00 gibi haber geldi. Hemen atladık geldik ve bu korkunç olayla karşılaştık. Hiçbir şey söyleyemiyorum. Tek kardeşimdi".

ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Yönetmen Mustafa Kemal Uzun'u öldüren şüpheli figüran Osman A.'nın polisteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

Cinayetin ardından polis merkezine giderek teslim olduğu ortaya çıkan figüran Osman A.'nın poliste süren işlemleri tamamlandı. 

Şüpheli Asayiş Şube Müdürlüğü'nden çıkarılarak Şile Adliyesi'ne sevk edildi.

KEMAL UZUN KİMDİR?

Tam adı Mustafa Kemal Uzun 1959'da Balıkesir Gönen'de dopumludur. Kemal Uzun; Genco, Kanatsız Kuşlar gibi reyting rekortmeni dizilerin yanı sıra Deli Saçması, Ankara Yazı, Boşu Bir Yerde gibi filmlerin de yönetmenliğini yapmıştı. 49 film ve dizinin yönetmenliğini yapan isim, 3 film senaryosu yazdı, 4 filmde de oyuncu olarak kamera karşısına geçti. Uzun, bugüne kadar 8 ödül aldı.

Öğretmen olan babasının tayini dolayısı ile İstanbul'a geldi. İstanbul Üniversitesi İktisadi Ve Ticari İlimler Akademisi Gazetecilik Ve Halkla İlişkiler Yüksek Okulu'nda okudu. Okulda sinema-televizyon eğitimi alırken bir taraftan da Yeşilçam ve reklam sektöründe kamera asistanlığı yaptı. Daha sonra Arzu Film ailesine katılarak bir çok filmin senaryo gurubunda ve reji kadrosunda yer aldı. Uzun yıllar Ertem Eğilmez'in asistanlığını üstlendi ve son dönem Arzu Film yapıtlarında yazar, oyuncu ve reji asistanı olarak görev aldı.

Yine Ertem Eğilmez'le Şan Tiyatrosu'nda birlikte sahneye koydukları ‘Hababam Sınıfı’ ve ‘Bin Yıl Önce Bin Yıl Sonra’ isimli müzikallerde çalışırken Haldun Dormen'le tanışıp tiyatroya başladı.

Dormen Tiyatrosu'nda oyunculuk yaptığı dönem Haldun Dormen'le birlikte TRT'ye ‘Kamera Arkası’ adlı sinema programında yer aldı.

KEMAL UZUN ALDIĞI ÖDÜLLER

En iyi Darbe Konulu Türk Filmi (Ankara Yazı ) / 13. Uluslararası Kar Film Festivali 2017 
Adana izleyici ödülü (Çanakkale Yolun Sonu) / 20. Uluslararası Altın Koza Film Festivali 2013 
Türkiye'nin en iyi savaş filmi (Çanakkale Yolun Sonu) / Empire Dergisi Ödülleri 2016 
Yılın yönetmeni (Gümüş) / Boğaziçi Üniversitesi Ödülleri 2005 
En iyi Türk yönetmen (Gümüş) / MBC Oscars 2008 
En İyi Film (Hasankeyfin Sessiz Çığlığı) / 1.Köyceğiz Ulusal Altın Aslan Film Festivali 2002 
Yaşam boyu onur ödülü / 7. Uluslararası Lions Kısa Film Festivali 2016 
En iyi yönetmen / Karadeniz Teknik Üniversitesi Yılın Enleri 2012

İSTANBUL/DHA/İHA/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN