Su perisi Rusalka aşkı bu kez İstanbul’da arıyor

Su perisi Rusalka aşkı bu kez İstanbul’da arıyor

Rusalka, 130 yıldır dünyanın en ünlü sanatçılarını ağırlayan Metropolitan Opera’sından canlı yayınla İstanbul’da izleyici karşısına çıkıyor.

Çek besteci Antonín Dvořák tarafından hazırlanan üç perdelik operada, su perisi Rusalka’nın, yeryüzünde yaşayan bir prense olan aşkı nedeniyle insana dönüşmek istemesinin öyküsü müzikle içe içe geçiyor. Aşkı için her türlü fedakârlığı yapabilecek Rusalka, cadı Jezibaba’nın büyüleriyle insanlaşıyor ama bunun da bir bedeli oluyor. Sadakat hiçe sayıldığı takdirde lanete dönüşecek bir büyünün esiri olan Rusalka’nın hayatı, prensin yabancı bir prensesin cazibesine kapılmasıyla altüst oluyor.

Sanat eleştirmenlerine göre; peri masalı atmosferini muhteşem bir şekilde yansıtan operanın en etkileyici sahnelerinden biri, Rusalka’nın yaz gecesi aya sevgilisinin nerede olduğunu sorduğu arya. Romantik operanın doruğuna ulaşan Rusalka’ya Kristine Opolois hayat verirken Prens rolünde çıkan isim ise Brandon Jovanovich. Rusalka Operası, 25 Şubat Cumartesi günü saat 20.55’te Akmerkez CinemaPink’te.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN