Tahlil  sonuçları randevu ve reçetelerde SMS dönemi

Tahlil  sonuçları randevu ve reçetelerde SMS dönemi

Devlet hastanelerinde SMS dönemi başladı. Bu sistemle hastaya randevusu hatırlatılıyor, tahlil için aç gelip gelmemesi konusunda bilgi veriliyor, tahlil sonuçları ve reçeteler de yine SMS ile gönderiliyor.

Sağlık Bakanlığı’nca Ankara’da 14 devlet hastanesinde başlatılan SMS uygulamasıyla hasta randevuları, tahlil sonuçları ve hekim tarafından yazılan reçete bilgileri vatandaşların cep telefonlarına gönderiliyor. Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Ankara 2. Bölge Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Furkan Erol Karabekmez, SMS uygulamasıyla hasta, personel ve hekimlerin işinin kolaylaştığını belirterek “Muayenesi olan bir hastanın muayeneden çıktıktan sonra reçete numarası da cep telefonuna gönderiliyor. Gelen mesaj sayesinde hasta ilacını eczaneden alabiliyor” diye konuştu.      

Evde sağlık hizmeti alanların da SMS ile bilgilendirildiğini aktaran Karabekmez, hastaların randevuları saat ve tarihlerinin de cep telefonlarına gönderildiğini, vatandaşların muayene oldukları gün çıkmayan bazı tetkik ve tahlil sonuçlarının de cep telefonuna gönderildiğini kaydetti. Karabekmez ayrıca “Bilgisayarlı tomografi ve ultrason çekimlerinin bazılarında hastaların aç gelmesi gerekiyor. Hastalar hastaneye geldiklerinde bunu unutmuş  olabiliyorlardı. Ancak bu sistem sayesinde bunun da önüne geçmiş oluyoruz. SMS ile ‘yarın sabah aç olarak radyoloji kliniğine gelmeniz gerekiyor’ şeklinde uyarı mesajı gönderiliyor” bilgisini de verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN