Tansiyonu olan yeşil, hamileler adaçayı içmesin

Tansiyonu olan yeşil, hamileler adaçayı içmesin

Özellikle kış aylarında bağışıklığı desteklemek, vücut direncini artırmak veya metabolik hızı yükseltmek için kullanılan bitki çayları herkes için fayda sağlamayabilir. Fitoterapi uzmanı Şeyda Sıla Bilgili, bitki çaylarının zararlarını sıraladı.

Halk arasında çoğunlukla ‘doğal ve şifa verici’ olarak bilinen, herhangi bir yan etkisi veya risk faktörleri konusunda pek bilgi sahibi olunmayan bitki çayları bazı durumlarda tehlikeli de olabiliyor. Acıbadem Bakırköy Hastanesi beslenme ve fitoterapi uzmanı Şeyda Sıla Bilgili bitki çaylarıyla ilgili bilinmeyenleri anlattı...

Yeşil çay: Aşırı tüketiminde, kafeinden dolayı hipertansiyonu olanları rahatsız edebilir.   

Kekik: Tansiyon hastalarında ilacın etkinliğini arttırdığından olumsuz sonuçlar doğurabiliyor.

Ekinezya: Bazı kişilerde alerjik reaksiyonlara yol açabiliyor. Doğum kontrol, alerji ve kolesterol ilaçlarıyla etkileşimi var.

Zencefil: Safra salgısını artırdığı için safra kesesiyle ilgili rahatsızlığı olanların uzman kontrolünde tüketmesi şart.

Adaçayı: Kasılmalara da neden olduğundan hamilelerin adaçayı tüketmemesi gerekiyor.

Zerdeçal: Safra kesesinde taş olanlar kullanmamalı. Çünkü safra akışını artırıcı etkisi var.

Kuşburnu: Günde üç fincandan fazla içmek deride kaşıntı gibi alerjik reaksiyonlara yol açar.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN