Torun istiyorsanız sigaraya veda edin

Torun istiyorsanız sigaraya veda edin

Eğer hamileyken sigara içerseniz bu sadece karnınızdaki bebeği değil gelecekteki torunlarınızın da sağlığını etkiliyor. Zira tiryakiliğin çocuğunuzun düşük ya da erken doğum yapmasına yol açtığı belirlendi.

Hamile kadınlara, gelecekte torun sahibi olmak istiyorlarsa sigara içmemeleri tavsiye edildi. Yeni araştırmalara göre, ana rahimde tütüne maruz kalan kadınların gelecekte düşük yapma olasılığının kalmamışlara oranla daha yüksek olduğu belirtildi. Ayrıca sigaranın rahim içindeki zararlı etkileri, erken doğum yapma riskine de yol açıyor.

Aberdeen Üniversitesi tarafından yapılan, sonuçları Human Reproduction Open’da yayımlanan araştırma 12 bin kadın arasında yapıldı. Araştırmada daha önceki kanıtların aksine rahimde sigaraya maruz kalmayla doğurganlığın azalması arasında bir bağ bulmadı. Araştırmayı yapan ekipteki Dr. Sohinee Bhattacharya “Maalesef, bu çalışmayla anneleri onlarla gebe kalırken sigara içmiş kadınlar arasında düşük yapma şansında önemli bir artışın olduğu tespit edildi” dedi. Bhattacharya, araştırmayla ilgili daha kapsamlı çalışma yapılması gerektiğini söyledi.

Sigarada bulunan güçlü kimyasalların bir karışımının doğmamış çocukların karaciğerlerini yok ettiği daha önce belirlenmişti. Dumandaki toksik bileşiklerin, fetal karaciğer dokusu oluşurken ona zarar verdiği gösterilmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN