Trump’a Martin Luther King şoku

Trump’a Martin Luther King şoku

ABD’nin başkenti Washington’da bu yıl bireysel haklar savunmasının ve ırkçılığa karşı mücadelenin sembol ismi olan aktivist Martin Luther King’i anma etkinliklerine yeni başkan Donald Trump damga vurdu.

Azınlıklara karşı çıkışlarıyla bilinen Trump etkinliklerde protesto edildi. Martin Luther King Günü, ünlü aktivistin anıtına çelenk bırakılmasıyla başladı.

Aktör Nick Cannon öncülüğünde organize edilen “Martin Luther King Barış Yürüyüşü” ile devam eden etkinliklerde yüzlerce kişinin katıldığı bir geçit töreni de gerçekleştirildi. Etkinliklerde Trump’a karşı açılan “Benim Başkanım Değil” yazılı pankartlar dikkat çekti. Çok sayıda yazar ve sanatçı da PEN Amerika Derneği çatısı altında New York ve Boston’da Trump’ı protesto etmek için şiir ve düz yazı okuma eylemleri düzenledi. ABD genelinde 90’a yakın yerde daha benzer protesto eylemleri gerçekleştirildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN