Türkçe’yi Yeşilçam filmlerinden öğrendi

Türkçe’yi Yeşilçam filmlerinden öğrendi

Payitaht Abdülhamid dizisinde oynadığı Mehmed Paşa karakteriyle sevilen Berlin doğumlu oyuncu Mehmet Bozdoğan, Türkçe konuşmayı Yeşilçam filmleri izleyerek öğrendiğini söylüyor. Bozdoğan, dizide canlandırdığı Mehmed Paşa karakterinin detaylarını da anlattı: “Aşırı azimli ve sadık bir paşa.”

Osmanlı İmparatorluğu’nun 34. padişahı II. Abdülhamid’in yaşamını anlatan dönem dizisi Payitaht Abdülhamid izlenme rekorları kırıyor. TRT 1 ekranlarında izleyiciyle buluşan yapımda Mehmed Paşa karakterini oynayan Berlin doğumlu oyuncu Mehmet Bozdoğan’la rolünün detaylarını konuştuk. Bozdoğan şunları anlattı: “Dizide Mehmed Paşa, ablası Bidar Hatun’la çok küçük yaşta Kafkasya’dan İstanbul’a gelmiş. Hikayenin başında bu abla kardeş bağını açıkça görüyoruz. Doğal olarak ailenizden birinin, bilhassa yabancı bir ortamda, yakınlığını ve size yaşattığı güven duygusunu hissetmek istiyorsunuz. Bu dayanışma saray hayatına dahil olmakla zirve yapıyor. Saraya dahil olduktan sonra üstlendiği görevlerde aşırı azimli ve sadık bir paşa profili ciziyor. Mehmed Paşa ayrıca kendinden emin, sert mizaçlı biri.”

17-04/17/17krr2-payitaht-abdulhamit.jpg

Almanya’da doğup büyüyen Mehmet Bozdoğan, Türkçeyi Yeşilçam filmlerinden öğrendiğini söyledi. Bozdoğan “Nerdeyse 9-10 yaşına kadar Türkçe hiç konuşmadım. Bu durum yaz aylarında Mersin’e gittiğimizde komik durumlara sebebiyet verdi. Ben biraz Türkçe öğreneceğime, Yeni Mahalle sokaklarında iki-üç kelime Almanca konuşan çocuklar görülmeye başlandı. ‘Komm Mehmet’ (Gel Mehmet) gibisinden söylemler duyuyordum. Daha sonra Türkçe’yi Yesilçam filmlerini izleyerek kendi başıma öğrendim. En sevdiğim oyuncuların başında da Şener Şen geliyor” dedi.

DÖNEM DİZİLERİ EĞLENCELİ AMA ÇOK EMEK İSTİYOR

Dönem dizilerinde rol almanın güzel ama aynı zamanda da zor olduğunu belirten Bozdoğan “Çünkü yaşamadığınız bir zaman diliminden bahsediyorsunuz. O döneme dair bilgiler edinmek için kitaplara ya da çeşitli kaynaklara başvuruyorsunuz. Bu eğlenceli, zor ve oldukça emek isteyen bir süreç. Ben rolüme hazırlanırken o dönemin şartlarını araştırdım, o dönemle ilgili çeşitli kaynakları okudum, bilgiler toplamaya çalıştım. Elde ettiğim bilgileri hayal dünyamla birleştirerek rolümü önce zihnimde yaşadım” sözlerini kaydetti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN