Türkiye’de estetiğe yılda 9.4 milyar lira harcanıyor

Türkiye’de estetiğe yılda 9.4 milyar lira harcanıyor

BESDER Başkanı Gülin Çifçi, Türkiye’de estetik sektörüne yılda ortalama 9 milyar 400 milyon TL harcandığını kaydetti.

Yeni kurulan Bursa Estetik Sektörü Çalışanları Derneği’ni (BESDER) tanıtan dernek başkanı ve yönetim kurulu üyeleri, maksatlarının sektör olarak vatandaşlara daha iyi hizmet vermek olduklarını söyledi.

Estetik sektörünün gittikçe büyüyen inanılmaz bir potansiyele sahip olduğunu ifade eden BESDER Başkanı Gülin Çifçi, "Dünyada 20 milyar dolarlık cirosu var. Türkiye’de ise 1 milyar 300 milyon avroluk (yaklaşık 9 milyar 400 milyon TL) bir hacmi var. Gittikçe büyüyor. Dünyadaki büyüme yüzde 10. Türkiye’deki büyüme ise yüzde 20’lerde. Biz dünyaya göre çok daha hızlı büyüyoruz” dedi.

“Sektörde kim hangi uygulamayı yapar, hangisini yapamaz kısmında çok ciddi sıkıntılar var” diye devam eden Gülin Çifçi, “Merdiven altı yerlerle ilgili insanları çok iyi bilinçlendirmemiz lazım. Bilgi sahibi olmadıkları için çok iyi eğitim almış kişilerin kendilerine nerelerde bakım yaptırdıklarına inanamazsınız. Bazen ağzım açık kalıyor. Yaptırım olması çok önemli, bunun bir cezasının olması gerekiyor. Botoks ve dolgu yapmak için insanlara su enjekte edildiğini duyuyorum. Bu kadar vahim şeyler var. Hiç eğitim almamış insanlar sadece hekimlerin yapabileceği işlemleri yapma cüretinde bulunuyor. Denetim eksikliği inanılmaz derecede” ifadelerini kullandı.

BURSA/İHA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN