Ukrayna, Eurovision'a Jamala'nın '1944' isimli Türkçe şarkısı ile katılacak

Ukrayna, Eurovision'a Jamala'nın '1944' isimli Türkçe şarkısı ile katılacak

Ukrayna'yı Eurovision şarkı yarışmasında, yaklaşık 200 bin Kırımlı Tatarın 18 Mayıs 1944 tarihinde, Ruslar tarafından yurtlarından sürgün edilişini anlatan “1944” şarkısı ile Jamala temsil edecek.

2016 yılı Eurovision şarkı yarışmasına katılacak sanatçıyı belirlemek için gerçekleştirilen Ukrayna finalinde, Kırımlı Tatar şarkıcı Jamalabirinci oldu. Sonucun açıklanmasının ardından konuşan Jamala, Ukrayna'yı en iyi şekilde temsil edeceğini belirterek, "Herkese bana olan güveninden dolayı teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

İşte o şarkı:

Final öncesi açıklama yapan Jamala, Türkiye'yi çok sevdiğini belirterek, "Eurovision'da Ukrayna'yı temsil edersem o zaman Türk halkı kendi sanatçısına destek verdiği gibi bana destek verecektir diye düşünüyorum" demişti.

Şarkıcı Jamala, "1944" isimli şarkısının büyükannesinin kucağında beş çocuğuyla 18 Mayıs 1944'te, Kırım'dan Orta Asya'ya sürgün edilişinin hikayesinden esinlenerek hazırladığını açıklamıştı.

"Yaşlığıma toyalmadım, Men bu yerde yaşalmadım"

Jamala'nın "1944" isimli şarkısının nakarat kısmında, Kırım Türkçesi ile "Yaşlığıma toyalmadım, Men bu yerde yaşalmadım" ifadeleri yer alıyor.

İkinci Dünya Savaşı sırasında, Josef Stalin'in emriyle Sovyet hükmeti, Almanlarla işbirliği yaptıkları suçlamasıyla Kırımlı Tatarlar hakkında sürgün kararı almıştı. 18 Mayıs 1944 yılında başlayan sürgünle yaklaşık 200 bin Kırımlı Tatar, Özbekistan, Kazakistan ve Sovyetler Birliği'nin diğer bölgelerine sürgün edilmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN