Üstün potansiyelli çocuklara 'Bilim Kampı'

Üstün potansiyelli çocuklara 'Bilim Kampı'

Filli Boya, akademisyenlerin desteğiyle gerçekleştirdiği 'Bilim Kampı' projesi ile üstün potansiyelli çocuklara, bir çok farklı alanda uygulamalı olarak geliştirilen etkinliklerle eğitim imkanı sağlıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, TÜBİTAK TÜSSİDE ve akademisyenlerin desteği ile üstün potansiyeli olan çocuklara bilimsel bakış açısı kazandırmayı, kendilerine olan güvenlerini desteklemeyi ve geleceğe umutla bakmalarını amaçlayan “Filli Boya Bilim Kampı” projesinin dördüncü ayağı başladı. 07-11 Ağustos – 14-18 Ağustos 2017 tarihleri arasında gerçekleşecek proje 13-14 yaş grubunda yer alan çocukların akademik ve psikolojik gelişimine destek verecek bir dizi eğitim ve uygulama çalışmalarıyla devam ediyor.

07-11 Ağustos – 14-18 Ağustos 2017 tarihleri arasında 30 kız-30 erkek çocuk olmak üzere toplam 60 öğrencinin katılacağı Bilim Kampı’na bu yıl Bilim ve Sanat Merkezleri’nde eğitim alan özel yetenekli çocuklar da dahil edildi. Çocuklar projenin 4. etabında TÜBİTAK Ulusal Metroloji Enstitüsü, TÜBİTAK MAM Malzeme Enstitüsü, Yer ve Deniz Bilimleri Enstitüsü gibi enstitülerde çalışan bilim insanlarını çalışma ortamlarında gözlemleme, yapılan işler konusunda sohbet etme ve birlikte deneyler yapma fırsatı yakalıyor. Ayrıca TÜBİTAK BİLGEM araştırmacı ekibi ile şifreleme eğitimi alan öğrenciler ağırlıklı olarak fen bilimleri ve matematik alanında atölyeler, eğitsel oyunlar gerçekleştiriyor. Program kapsamında, İzmit Bilim Merkezi’ni de ziyaret edecek olan çocuklar, kamp boyunca strateji geliştirme, ekip ve koordinasyon oyunları ile sanatsal etkinliklerde de yer alıyor.

17-08/09/1502271115_bilim_g__sterisi_1-1502281715.JPG


Dünyada ve Türkiye’de yapılan bilimsel çalışmalar, özel grup çocukların klasik eğitim metodları dışında farklı, bireysel ihtiyaçlarına hitap eden ve potansiyellerini ortaya çıkaran yöntemlerle desteklenmesi gerektiğini göstermiştir. Filli Boya, Milli Eğitim Bakanlığı İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve TÜBİTAK TÜSİDE işbirliği ile gerçekleştirdiği Bilim Kampı projesi ile BİLSEM’e devam eden yüksek potansiyelli çocukların gözlem, keşif, sorgulama, problem çözme ve model oluşturma becerilerini geliştirmeyi hedefliyor. Bilim Kampı’nda çocuklar, söz konusu becerileri kullanarak farklı disiplinlerin nasıl bir arada çalıştıklarını deneyimlerken, günlük yaşamlarındaki sorunların bilimsel tekniklerle nasıl çözümleneceğine ilişkin çalışmalar yapıyor.


Proje ile çocukların içinde bulundukları ortamın dışına çıkarak farklı bir deneyim kazanmalarını sağlamak ve ekip çalışmaları ile hayata entegrasyonları amaçlanmaktadır. Kamp eğitim programı bireysel oyunlara ve rekabete dayalı uygulamalara yönelik değil; birlikte ahenk içinde çalışarak ekip ruhunun öne çıkarılacağı bir biçimde tasarlanmıştır. Öğrencilerin bilime olan merak duygusunu artırmak, araştırmanın ve keşfetmenin önemini vurgulamak bu projenin ana amacı olarak belirlenmiştir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN