Uzmanlardan sosyal medya uyarısı: E-yasak koyma saatle sınırla

Uzmanlardan sosyal medya uyarısı: E-yasak koyma saatle sınırla

Okulların açılırken evde, anne babalarla çocuklar arasında tablat kavgası da yeniden başladı. Uzmanlar, çocuklara sert ve katı yasaklar konulmasının doğru olmadığına vurgu yaptı. “Bu durumda çocuklar bu mecraları gizli olarak kullanmanın yollarını aramaya başlıyor” dedi.

Okulların başlamasıyla aileler çocuklarını sosyal medyadan uzak tutmanın yollarını arıyor ancak iletişim çağında bu pek mümkün olmuyor. Uzmanlar anne-babalara çocuklara sert sosyal medya yasakları koymak yerine bu mecraları kullanabileceleri bir zaman aralığı açmanın daha yerinde bir karar olduğu tavsiyesinde bulunuyor. Dijital Medya Uzmanı Abdulkadir Mercanoğlu, katı ve sert yasaklar konulduğunda çocukların bu mecraları gizli olarak kullanmanın yollarını aradığını belirterek, “Yasaklamalar yerine denetlenebilir bir şekilde bu mecraları kullanabilmelerinin önü açılmalı” dedi. Sosyal medyada üzerinden küçük yaştaki çocuklara yönelik, istismar veya kaçırma girişimi haberlerinin arttığını hatırlatan Mercanoğlu, ailelerin basit önlemlerle sosyal medya güvenliğini sağlayabileceklerini belirtti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN