Vücuttaki protein eksikliğinin 7 belirtisi

Vücuttaki protein eksikliğinin 7 belirtisi

Protein vücudumuzdaki hayati görevleri yerine getiren bir yapı taşıdır. Onun bu denli hayati önem taşıması, vücudun birincil önceliklerinden olmasını sağlar. Yeteri kadar protein tüketmemek birçok sağlık sorununa neden olur.

Uzmanların kilo paşına 0.8 gram protein tüketilmesi gerektiği hakkında uyarılarda bulunuyor. Ancak kişi başına düşen protein miktarı, birçok insanın bu oranın altında protein tükettiğini belirtiyor. İşte beslenme uzmanı Rick Hay ve May Simpkin tarafından yapılan araştırmaya göre protein eksikliği çektiğinizin 7 işareti.

Çok fazla tatlı ve tuzlu eksikliği hissetmeniz: Protein, şekerin kana salınımı yavaşlatarak, kan dolaşımının dengede kalmasını sağlar.

Kaslarınızın zayıflaması: Protein, kaslarınızın gelişimi ve yaralarınızın onarımı için vücudun ihtiyaç duyduğunuz ana besindir.

Saçlarınızın dökülmesi: Vücutta yeteri kadar protein olmaması durumunda hücreler kendini yenileyemiyor.

Bağışıklık sisteminizin zayıflaması: Sık sık hastalanmanız da yeteri kadar protein almadığınızın önemli bir işareti

  Dikkat dağınıklığı: Proteinler, serotonin, dopamin gibi mutluluk dinginlik salgılayan önemli hormonların temel yapı taşıdır.

Uykusuzluk: Protein eksikliği, hormon üretimini tehlikeye atarak gece uykusunu bozacak dengesizliklere neden olur.

Stres: Protein eksikliği durumunda dokuların kendini yenileyememesi vücut ve beyin fonksiyonlarında aksamalara neden olarak stresinizi arttırır.

 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN