Ya tembellik hakkı ya dünya savaşı!

Ya tembellik hakkı ya dünya savaşı!

Yapay zeka ve küreselleşmeyle birlikte gelen fırsatların yanı sıra büyük riskler de söz konusu. Alibaba’nın kurucusu Ma’ya göre, mesai 4 saate düşebilir ama dünya savaşı da çıkabilir.

Alibaba’nın kurucusu Jack Ma 30 yıl içinde mesainin günde 4 saate ineceğini söyledi. Milyarder Çinli iş adamı, geçtiğimiz hafta Gateway 2017 konferansında CNBC’ye konuştu.

Apple, Alphabet, Amazon gibi dünyanın en büyük şirketleri artık kendi alanlarında o kadar baskın hale geldiler ki pek çokları bu şirketleri tekelleşmekle suçluyor. Ancak Ma, küçük ölçekli işletmelerin internet sayesinde daha fazla öne çıkmasıyla bu dev şirketlerin gücünün azalacağını düşünüyor. Ma “Geniş ölçekli işletmeler eski modeldi.

Geleceği, kişiye özel üretim oluşturacak” diyor. Yapay zeka ve küreselleşme ile birlikte gelen fırsatlar ve risklere dikkat çeken Ma, e-ticareti, küreselleşmeyi ve yapay zekayı devlet liderlerine anlatmak için sürekli gezdiğini söylüyor. Ayrıca yapay zeka ve otomasyon ile birlikte önümüzdeki 30 sene içerisinde günlük çalışma süresinin 4 saate inebileceğine hatta haftada sadece 4 gün çalışılabileceğine dikkat çekiyor. Geçmişte teknoloji devrimlerinin Dünya Savaşları’nı beraberinde getirdiğini dile getiren milyarder iş adamı, şu anda üçüncü teknolojik devrimi yaşadığımızı ve bunun da 3. Dünya Savaşı’na sebep olabileceğini ifade ediyor.

Liderlerin özellikle eğitim konusuna odaklanmasını öneren Jack Ma, zaten insanlar tarafından yapılabilen şeyler için makine üretmektense, insanların eksik kaldığı alanları makinelerle gerçekleştirmemiz gerektiğini savunuyor. İnsanların bilgeliği ve deneyiminin makineler tarafından taklit edilemeyeceğini sözlerine ekleyen Ma, bu yarıştan insanların galip çıkacağını ifade ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN