Yapı Kredi Bankası Ahmet Kural ile çalışmayacağını açıkladı

Yapı Kredi Bankası Ahmet Kural ile çalışmayacağını açıkladı

Bir süredir Ahmet Kural'ı reklam yüzü olarak kullanan Yapı Kredi Bankası, sanatçı Sıla Gençoğlu'nu darp iddialarının ardından Ahmet Kural ile çalışmayacağını duyurdu. Ahmet Kural, bugün yaptığı açıklama ile Sıla başta olmak üzere tüm kadınlardan özür diledi.

Sıla Gençoğlu'nun hakkında şikayette bulunmasının ardından Türkiye'nin gündemine oturan Ahmet Kural'a ilk kötü haber Yapı Kredi Bankası'ndan geldi. Bankanın teknolojik reklamlarında rol Ahmet Kural'ın bu anlaşması iptal edildi. Kararı yazılı bir açıklama ile duyuran Yapı Kredi Bankası, "Artık Ahmet Kural ile çalışmayacağız" açıklaması yaptı.

18-11/02/unlu-isimler-sila-destek.jpg

Sanatçı Sıla, oyuncu Kural ile yaşadığı tartışmada darp edildiğini açıklayarak savcılığa şikayette bulunmuş ve koruma kararı aldırmıştı.
Banka'nın açıklaması şu şekilde:

"Bankacılık sektöründe, toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadın hakları konusunda gerçekleştirdiği çalışmalarla öncü rol üstlenen ve kadın istihdamı konusunda sektörüne uzun yıllardır liderlik yapan bir kurum olarak, reklam kampanyamızda yer alan oyuncu Ahmet Kural hakkındakamuoyuna yansıyan haberleri titizlikle takip etmekteyiz.

Bahsi geçen iddialar ve iddialara konu teşkil eden davranışların Bankamızın etik anlayışı ilebağdaşması söz konusu değildir.Konunun yargıya intikal etmiş olması sebebiyle, ek karar ve yaptırım haklarımız saklı kalmak kaydı ile, yargının vereceği nihai karara kadar gelişmeleri yakından takip edeceğiz.

Bununla birlikte, mevcut iletişim çalışmalarımızı durdurduğumuzu ve Ahmet Kural ile olan iş birliğimizedevam etmeyeceğimizi ifade etmek isteriz.Birleşmiş Milletler Kadının Güçlenmesi Prensipleri'nin imzacisi olarak, iletişim çalışmalarımız da dâhil olmak üzere işimizin her alanında toplumsal cinsiyet eşitliğinin savunucusu olduğumuzubir kez daha kamuoyuna saygı ile bildiririz."

SILA BAŞTA OLMAK ÜZERE TÜM KADINLARDAN ÖZÜR DİLERİM

Şarkıcı Sıla'nın darp iddiasıyla suç duyurusunda bulunduğu oyuncu Ahmet Kural sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Kural, "Ne olursa olsun, böyle bir olayın bir tarafı olduğum için, başta Sıla olmak üzere tüm kadınlardan özür diliyorum. O gece, benimle paylaştığı şeyleri itidalli bir şekilde karşılayabilmeliydim. Herkesin ayıbı kendine diye düşünmeliydim. Kadına şiddet konusundaki toplumda oluşan hassasiyeti, saygı ile karşılıyorum" ifadelerini kullandı.

18-11/02/ahmet-kural-ozur.jpg

SILA'NIN AVUKATI: TANIKLAR DİNLENECEK

Oyuncu Ahmet Kural'dan darp gördüğü iddiasıyla savcılığa başvuru yapan şarkıcı Sıla'nın avukatı Rezan Epözdemir açıklamalarda bulundu. Epözdemir, "Bir kısım tanıklar beyanda bulunmak istedi. Birisi beyanda bulunacak. Soruşturmanın gizliliğiyle ilgili. Bu tanıkları olaya ilişkin bilgiye haiz olan tanıklar olacak. Bunlar bir şekilde sabah bir kısmı magazin programlarında da yer aldı. Menajerine de mailler atılmış. Başsavcılık makamı uygun gördü, tanıklar dinlenecek" dedi.

NAZ ÇEKEM'DEN İTİRAF: GÜLEREK PARMAĞIMI KIRDI

Şarkıcı Sıla Gençoğlu'nun darp ve şiddet iddiasıyla '3 ay süreyle kendisine yaklaşmaması' kararıyla korkuma kararı aldırdığı Ahmet Kural'ın eski arkadaşı Naz Çekem çarpıcı itiraflarda bulundu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN