YDS İlkbahar kayıtları ne zaman? YDS sınav tarihleri ve YDS kayıt işlemler | Sınav ücreti ne kadar?

YDS İlkbahar kayıtları ne zaman? YDS sınav tarihleri ve YDS kayıt işlemler | Sınav ücreti ne kadar?

YDS İlkbahar kayıt tarihleri ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Yabancı Dİl Sınavı 2017 İlkbahar sınavına girecek olan binlerce aday, 'YDS sınav kayıtları ne zaman başlıyor? YDS İlkbahar sınavı ne zaman?' sorularının cevabını arıyor. YDS sınav ücreti bu yıl ne kadar? Lisans düzeyi dil yeterliliğini belirleme sınavı olarak bilinen ve Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Yabancı Dil Sınavı’nın (YDS) başvuruları alınmaya başlandı. 

YDS İlkbahar kayıtları başladı mı? Yabancı Dil Sınavı kayıt işlemleri ve kayıt tarihleri hakkındaki tüm bilgileri sizin için derledik. YDS kayıtları ne zaman başlıyor? YDS kayıt ücreti ne kadar? Hangi bankalardan sınav ücreti yatırılabilir? ÖSYM tarafından gerçekleştirilen Lisans düzeyi dil yeterliliğini belirleme işlevi gören YDS İlkbahar dönemi kayıt tarihleri belli oldu. ayrıntılar haberimizde.

YDS İLKBAHAR KAYIT TARİHLERİ NE ZAMAN? 

Yabancı dil Sınavı (YDS) için geri sayım başladı. 2 Nisan 2017 Pazar günü gerçekleştirilecek olan YDS için başvurular ise 8 Şubat, yani bugün itibariyle alınmaya başlıyor. Her yıl sınav ücretlerine hatırı sayılır zamlar yapan ÖSYM’nin ise, YDS sınav ücretinde ne kadarlık bir artışa gideceği merak konusu olmuştu. Geçtiğimiz yıl 80 TL olan sınav ücretinin, bu yıl 90 TL’ye yükseldiği açıklandı.

17-02/08/yds-1486560922.jpg

Başvuru tarihlerinin 08 Şubat 2017 – 16 Şubat olarak belirlendiği YDS’ye ait 90 TL sınav ücreti Akbank, Kuveyt Türk, Türk Ekonomi Bankası, Halkbank şubeleri ve internet şubeleri üzerinden, Ziraat Bankası için ise yalnızca internet şubelerinden kabul edilecek. Adayların başvuru süreleri içinde sınav ücretini eksiksiz olarak ilgili bankalara yatırmaları gerekiyor.

YDS BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYIN

Adaylardan geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl yapılacak YDS için de, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi Adaş işlemleri Sistemi (AİS) üzerinden başvuruları kabul edilecek. Adayların önce AİS üzerinden başvurularını yapmaları, daha sonra da başvuru tarihleri içiresinde sınav ücretini yatırmaları gerekiyor. AİS aday şifrelerini hatırlayan adaylar herhangi ekstra bir işlem olmaksızın başvurularını tamamlayabiliyor.

17-02/08/yds1.jpg

YDS ADAY ŞİFRE YENİLEME NASIL YAPILIR?

Aday şifrelerini unutan veya kaybeden adaylar ise AİS’te belirtilen “Şifremi Unuttum” alanına girerek gerekli işlemlerin ardından yeni şifre alabilirler. Bu yolla şifre alamayan adayların ise, şifre alabilmek için ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerine veya yetkilendirilmiş başvuru merkezlerine giderek 5 TL karşılığında yeni şifreleri alabilmeleri mümkün.

YDS NEDİR? KİMLER GİREBİLİR?

Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS), Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) talimatıyla Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından ilk kez 7 Nisan 2013 Pazar günü gerçekleştirilen merkezi bir lisan sınavıdır. YDS, Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) kararıyla Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından ilk olarak 7.04.2013 tarihinde uygulanmaya başlanan, nisan ve eylül ayları olmak üzere yılda iki kez gerçekleştirmektedir.

YDS’YE KİMLER GİREBİLİR?

1 - Kamu Kurumlarin Yurtdışı Teşkilatlarında sürekli göreve atanacak memurlar ile diger kamu görevlileri.
2 - 657 sayılı kanunun 4/B maddesine göre sözleşmeli olarak çalıştırılacak mütercim veya tercümanlar ile çözümleyici ve programcıları.
3 - 657 sayılı kanun, 926 sayılı TSK Personel kanunu, 2802 sayılı Hakim ve Savcılar kanunu, 2914 sayılı Yüksekögretim Persone Kanunu, 3466 sayili Uzman Jandar Kanuna göre çalışmakta olanlar ile 399 sayılı KHK'nin 3/C maddesine göre çalıştırılan sözlesmeli personel olarak çalışanlardan YDS tazminatı almak isteyenler.
4 - Doçentlik sınavına girecek adaylar.
5 - Doktora ve sanatta yeterlik sınavına girecek adaylar
6 - Araştırma görevlisi kadrolarına atanmak isteyenler
7 - YÖK kanalıyla yurtdışına lisansüstü ögrenim görmek isteyenler
8 - Lisans programlarının son sınıfında veya son sınıftan bir önceki sınıfta okuyan öğrencilerden, yüksek lisans ya da doktora öğrenimi görmek isteyenler.
9 - Herhangi bir kamu kurumunda çalışmakta olup dil tazminatı ya da yurtdışı görev vs. nedeniyle yabancı dil bilgisi düzeyini belirlemek isteyenler.
10 - Öğretim üyesi dışında kalan öğretim görevlisi kadrolarına naklen ya da açıktan ataması yapılacak olanlar.
11 - Yurt dışında öğrenim görüp de diploma denklik işlemleri için YDS sonuçlarından yararlanmak isteyen adaylar.
12 - Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS) ya da Diş Hekimliği Uzmanlık Sınavına (DUS) girecek olan adaylar.
13 - Kamu personeli olmak amacıyla KPSS’ye girecek adaylardan, çalışmak istedikleri kamu kurumunun talebi doğrultusunda yabancı dil bilgisi düzeyini belirlemek isteyenler.
14 - Herhangi bir kamu kurumunda çalışmıyor ya da çalışmayı amaçlamıyor olsa da, yabancı dil bilgisi düzeyini belirlemek isteyen üniversite ya da yüksek okul mezunları.
15 - Lisede öğrenimini sürdüren adaylar( kazandıkları üniversitede hazırlık sınıflarından muaf tutulmak amacıyla) Önemli: Lisans programlarının son sınıfında veya son sınıftan bir önceki sınıfta okuyan öğrencilerin, öğrenimlerini sürdürmek istedikleri üniversite (enstitü) yetkilileri ile yüz yüze görüşerek, yüksek lisans programları için üniversitenin (enstitünün) YDS sınav sonuçlarını kullanıp kullanmadığını ve eğer kullanıyor ise, bunun şartlarını öğrenmeleri gerekir.

YDS İlkbahar kayıt tarihleri ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Ayrıntılar haberimizde.

17-02/08/yds-2016-ilkbahar-basvuru-ve-sinav-tarihi-ne-zamanjpg.jpg

YDS’DE NE TÜR SORULAR VAR? İÇERİĞİ NASIL?

En çok merak edilen sorulardan birisi de YDS sorularının ne şekilde olduğu yönünde. YDS 11 bölümden oluşmaktadır. Kelime bilgisi – 6 soru Gramer – 10 soru Cloze test – 10 soru Cümle tamamlama – 10 soru İngilizce – Türkçe çeviri - 3 soru Türkçe – İngilizce çeviri – 3 soru Paragraf tamamlama – 4 soru Anlam bütünlüğünü bozan cümle – 5 soru Karşılıklı konuşmalar – 5 soru Yakın anlamlı cümleler – 4 soru Okuma parçaları 20 soru

HANGİ DİLLERDE YDS YAPILIR?

YDS; başta İngilizce, Almanca ve Fransızca olmak üzere birçok dilde gerçekleşmektedir. Ancak Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça dışındaki dillerden sınava girmek isteyenlere, yılda sadece bir sınav hakkı tanınacağı ÖSYM Başkanlığı tarafından duyurulmuştur. Aşağıda YDS'nin kapsama alanına giren yabancı dillerin listesini bulabilirsiniz: Almanca, Arapça, Bulgarca, Çince, Danimarkaca, Ermenice, Farsça, Fransızca, Gürcüce, Hollandaca, İngilizce, İspanyolca, İtalyanca, Japonca, Korece, Lehçe, Macarca, Portekizce, Rumence, Rusça, Sırpça, Ukraynaca ve Yunanca 1. not: Yukarıda belirtilen dillerin herhangi birinden sınava başvuran adayların sayısı, ÖSYM tarafından belirlenmiş olan barajın altında kalırsa (yani o dil için az sayıda başvuru yapılırsa) adaylara çoktan seçmeli değil, çeviri usulü bir sınav uygulanmaktadır (örneğin, Türkçe - Sırpça; Sırpça - Türkçe).

YDS İlkbahar kayıt tarihleri ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Yabancı Dİl Sınavı 2017 İlkbahar sınavına girecek olan binlerce aday, 'YDS sınav kayıtları ne zaman başlıyor? YDS İlkbahar sınavı ne zaman?' sorularının cevabını arıyor. YDS sınav ücreti bu yıl ne kadar? Lisans düzeyi dil yeterliliğini belirleme sınavı olarak bilinen ve Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Yabancı Dil Sınavı’nın (YDS) başvuruları alınmaya başlandı. 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN