Yeni çağın sağlık trendi: Online terapi

Yeni çağın sağlık trendi: Online terapi

Günümüzde yeni çağın gereksinimleri, teknolojinin hızla gelişimi hayatımızda birçok yeniliği de beraberinde getiriyor. Sağlık sektörü de çağın dinamiklerine uyum sağlıyor. Psikolojik danışmanlık hizmetleri de teknolojiden nasibini alırken, yeni sağlık trendi online terapi, zaman ve mekândan bağımsız yaşamak isteyenlerin tercihi olmaya devam ediyor.

Sağlık alanında gerçekleşen yenilikler hastaların hayatını kolaylaştırıyor. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de çeşitli nedenlerle bir terapistle görüşemeyen birçok insan gittikçe yaygınlaşan ve sıklaşan bir biçimde online danışmanlık hizmeti almayı tercih ediyor. Online terapi, internet sayesinde psikolojinin kapalı kaldığı alanı genişleterek danışmanlık hizmetinin daha fazla insana ulaşmasını sağlıyor.

ZAMAN VE MEKANDAN BAĞIMSIZ TERAPİ

Kişinin kendisini tanıtmak zorunda olmaması, mekânsal ve zamansal özgürlük, kişilerin online terapiyi seçmesinde önem arz ediyor. Online terapiyi Türkiye’de ilk defa uygulayan uzmanlardan biri olan Dr. Meltem Kavcar Sırmalı, yöntemi “Psikoterapi ilişkisinin başlangıcından itibaren telefon, e-posta, bilgisayar ortamında karşılıklı görüşme (‘chat’), video konferans vb. ortamların kullanılması, psikoterapi ve psikolojik danışmanlık seanslarının internet üzerinden gerçekleştirildiği alternative bir psikoterapidir” şeklinde açıklıyor.

Sırmalı, yöntemi, sağlık engeli nedeniyle bulundukları yerden ayrılamayanların tercih ettiklerini belirtirken, yurt dışında yaşayan ancak kendi dillerinde danışabilecekleri bir terapiste ihtiyaç duyan yurttaşlarımızın da online terapiden yararlandıklarını ifade ediyor. Online terapi, kırsalda yaşayan, psikolojik danışmanlık hizmetlerin verildiği şehirlere uzak olanlar için de etkin çözüm sağlıyor. Yöntem, acil psikolojik destek almak isteyenler için de yardımcı olacak önemli bir araç olarak da ifade ediliyor.

KONFORUN DAYANILMAZ HAFİFLİĞİ

Sırmalı, 2007 yılından bugüne fiziki şartlar, çeşitli nedenlerden ötürü ofisine gelemeyen danışanları için kurmuş olduğu www.onlineterapist.com sitesinde, danışanlarının e-posta ile danışma, anlık ileti ile danışma, telefon ile danışma ve görüntülü danışma seçeneklerinden dilediklerini seçerek hizmet alabildiklerini belirtiyor. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN