Yorulan cildini kayısıyla canlandır

Yorulan cildini kayısıyla canlandır

Kurban Bayramı tatilinde 10 gün boyunca uygun ölçüde dinlenmek yerine sürekli gezen veya gıda tüketiminde aşırıya kaçanların cildi fazlasıyla yoruldu. Diyetisyen Emre Uzun, cildi canlandırmak için herkese kayısı, havuç ve çekirdekli siyah kuru üzüm yemelerini önerdi.

Tatillerde sürekli grup eğlencelerine katılmak, akraba ziyaretinde bulunmak veya gezmek, fiziksel yorgunluğu da beraberinde getirdi. Kurban Bayramı’nda deniz, kum, güneş, açık büfe derken istemediğimiz kilolar da geri alındı. Tüm bunlar da metabolizmada büyük değişikliğe neden olurken cilde de cansız bir görünüm kazandırdı. Şimdi toparlanma zamanı. Diyetisyen Emre Uzun metabolizmayı iyileştirmekten yorgun cildi canlandırmaya kadar bir dizi öneri sıraladı. Bunların en başına da kayısı, havuç ve çekirdekli siyah kuru üzüm gibi posalı yiyeceklerin tüketilmesini yerleştirdi. Tatil sırasında yaptığımız en büyük hatalardan birinin öğün atlamak veya öğünlerin zamanını ayarlayamamak olduğunu söyleyen Uzun, bu alışkanlığın en kısa zamanda terk edilmesini belirtti. Uzun “Ana ve ara öğünler atlanmamalı ve düzene konmalı. Bu durum sizin gün boyu kan şekerinizi stabil tutacaktır. Aniden gelişen yeme ataklarınızı ortadan kaldıracaktır. Ana öğünlerde mutlaka içerisinde protein kaynaklı bir besin tüketmeye çalışın. Akşam yemeklerini ise en hafif öğün olarak tüketin. Tatil esnasında tükettiğimiz birçok besinle birlikte güneş de vücudumuza ve cildimize zarar veriyor.

Bunun için su tüketimini ve antioksidan besin tüketimimizi artırmalıyız. Günde 2-3 litre su tüketimi sağlanmalı. Tükettiğimiz su vücudumuzdaki metabolik artıkların atımını sağlayarak sağlığımızı korur ve hızlı kilo vermemize yardımcı olur. Havuç, çekirdekli siyah kuru üzüm ve kayısı gibi meyvelerle zarar gören cildimizin toparlanmasını hızlandırabiliriz. Ayrıca tatilde birçoğumuz sedanter bir yaşam geçirdik. Hareketsizlik metabolizma hızımızı düşürdüğü gibi bizleri halsiz ve isteksiz biri haline getirir.

17-09/05/sablon-kopya-1504560391.jpg

Günde en az 30 dk yürüyüş veya yaptığınız egzersizler tatil sonrası size iyi gelecektir” sözlerini kaydetti. Tüketilen atıştırmalıkların, abur cuburların istenmeyen kiloların alınmasına neden olduğunu ifade eden Uzun, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu tip tüketimleri sona erdirmeliyiz. Böylece kilo alımına son vermiş oluruz. Tatilde alıştığımız abur cubur tüketimi yerine şimdi daha sağlıklı olan meyve tüketimine geçmeliyiz. Mevsimine uygun tüketeceğiniz meyveler sizlere yeterli vitamin ve mineral sağlamakla birlikte sağlıklı birer ara öğün olacaktır. Yediğimiz basit bir atıştırmalık gofretten aldığımız kalori 208 iken, 1 porsiyon meyveden sadece 48 kalori almış oluruz. Tükettiğimiz besinler kadar o besinleri nasıl pişirdiğimizde kilo alımımızda etkili. Tatil sonrası beslenme alışkanlıklarımızı düzenlerken doğru pişirme tekniklerini de kullanmalıyız. Haşlama, ızgara, fırın tercih edebileceğiniz en iyi pişirme yöntemidir.”

İSTENMEYEN KİLOLARDAN KURTUL

Diyetisyen Emre Uzun, posalı besin tüketiminin tatil sonrası dönemde kilo verilmesine katkı sağlayacağını belirterek şunları anlattı: “Bu besinler su ile şişerek tok kalmamızı sağlar ve bağırsak hareketlerini hızlandırır. Böylece tatilde oluşabilecek kabızlık problemlerinizi de engellemiş olur. Posalı besinler kilo vermeye yardımcı olduğu gibi vücudumuza da birçok yarar sağlar. Bu toparlanma döneminde bol bol posalı besin tüketmeliyiz. Tatil sonrası tüm bunlara dikkat ederek hızlı bir şekilde aldığımız kiloları verip sağlıklı bir yaşama geçebiliriz.” 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN