Zamlı sigara fiyatları ne kadar oldu? 2017 TAPDK, JTİ ve Philip Morris yeni sigara fiyat listesi

Zamlı sigara fiyatları ne kadar oldu? 2017 TAPDK, JTİ ve Philip Morris yeni sigara fiyat listesi

Sigara fiyatlarına ÖTV zammının Resmi Gazete'de yayaımlanmasının ardından şirketler de fiyat listelerini belirledi. Yeni fiyatlara bakacak olursak bir paket sigara başına 50 kuruş veya 1 lira zam geldi. 2016/2017 yılı zamlı TAPDK, JTİ ve Philip Morris yeni sigara fiyat listeleri pmaktif.com'da yayınlandı. İşte gelen zamlarla değişen sigara fiyatları...

Vatandaşlar içtikli sigara markasına göre JTİ ve Philip Morris yeni fiyat listesini merak ediyor. pmaktif.com açıklanan listelere göre 2017 yılı sigara fiyatları belli oldu. Kimi sigaraya paket başına 1 TL kimine ise 50 kuruş zam geldi. Haberimizden 2016/2017 Sigara zamlarını öğrenebilir konu hakkında merak ettiğiniz detaylara ulaşabilirsiniz. Ayrıca TAPDK sigara fiyat listesi 2016 yılı içerisinde yapılan zamlarıda bulabilirsiniz. Muratti, Parliament, Marlboro, Winston, Lark ve Kent fiyatı ne kadar oldu? İşte TAPDK zamlı sigara fiyatları ve tüm ayrıntılar...

SİGARA ZAMLARI RESMİ GAZETE'DE

Resmi gazetede yayımlanan karara göre, alkollü içkilerin ÖTV'si yüzde 10, tütün ürünlerinin ÖTV'si de yüzde 27,5 oranında artırıldı. Sigara üreticileri paket başına 1'er lira zam yaptı. Yeni zamlı satışlar 5 Aralık'tan (bugün) itibaren yürürlüğe girdi.

Buna göre; 9 TL'lik sigara 10 TL'ye, 10 TL'lik sigaralar da 11 TL'ye yükseldi. 9.5 lira olan bazı sigaralara ise 50 kuruşluk bir zam yapılarak 10 liraya çıkarıldı.

SİGARA FİYATLARI NE KADAR OLDU?

Zam öncesi sigara fiyatları...

Parliament: Uzun, Kısa, Slims 12.50 TL

Marlboro: Uzun, Kısa, Blue: 12.00 TL - Touch Blue, Gray, Aqua, One: 11.00 TL

Murattı: Rooso, Azure, Tone, Mode, One: 10.00 TL - S-Mode, S-One: 10.00

Lark: Uzun, Kısa: 9.00 TL -Mode Blue: 8.50 TL

Chesterfield: Uzun, Kısa, Slims, Click: 8.50 TL - Blu, Gray: 8.00

L&M: Uzun, Kısa, Blue Line: 8.50 TL - Mode Red: 8.00 TL

SİGARA YENİ FİYAT LİSTESİ

Üreticiler paket başına 1'er lira zam yaptı. Yeni zamlı satışlar 5 Aralık'tan itibaren yürürlüğe girecek. Buna göre; 9 TL'lik sigara 10 TL'ye, 10 TL'lik sigaralar da 11 TL'ye yükseldi. 9.5 lira olan bazı sigaralara ise 50 kuruşluk bir zam yapılarak 10 liraya çıkarıldı.

16-12/06/sigara-zammi.jpg

16-12/06/siigara-fiyatlari.jpg

SİGARANIN DALINA 7 KURUŞ ZAM

Paket başına alınan vergi arttı, ancak asgari maktu tutarı değişmedi. Zamdan sonra sigaranın dalına 7 kuruş zam gelmiş oldu. Bir paket sigaradan alınan vergi 5 lira 1 kuruştan, 6 lira 5 kuruşa çıktı. Sigarada vergi artışı yüzde27,5 oldu.

Tütün ve alkollü içeceklerde alınan Özel Tüketіm Vergіsі arttı, alkollü іçeceklerde %10 tütün ürünlerinde ise 27,5 oranında artış meydana geldi.

Alkollü ürünlerde % 3 - 5, tütün mamüllerinde ise % 5 - 6 artnası bekleniyor. Sigara fiyatlarının ortalama 50 kuruş artması bekleniyor.

SİGARANIN ZARARLARI

Sigara sağlığa büyük zararlar verir, sigaranın sağlığa zararlı olduğunu bilmeyen insan yoktur fakat yine de biz bu makalemizde bir Farkındalık yaratmak niyetiyle sigaranın zararlarına yeniden değinmek istiyoruz. Sigaranın fizyolojik olarak vücuda verdiği zararların dışında insanın kendi iradesini sigaraya bağlaması psikolojik olarak bağımlı hale gelmesi ve sigara içtiğinde kendini iyi hissetmesi, işin psikolojik yönünü ortaya koyuyor. Sigaranın etrafa yaydığı kötü ve ağır dumanı ve kokusu, sigara içen insanların giysilerine siner. Yayılan kötü koku nedeniyle sigara tiryakilerinin sigara içmeyen insanlar arasında hor görülmesi kaçınılmazdır.

Sigara içen insanlarda Dişlerin çok çabuk çürümesi dişlerin sararması karşı tarafta estetik açısından iyi izlenimler bırakmamaktadır. Ayrıca sigara içen insanların sigara içmeyen insanlara göre yemeklerden aldığı tat lezzet arasında dağlar kadar fark vardır. Sigaranın kansere neden olduğunu bilmeyen yoktur. En iyi ihtimalle sigara tiryakileri yaşlandıkları zaman mutlaka KOAH adı verilen akciğer hastalığına yakalanırlar. Sigara tiryakilerinin yürüme koşma yüzme gibi aktivitelerde nefes darlığı çekmeleri onların yaşama katılmalarını ve bu tür aktivitelere katılmalarını engellemektedir. Sürekli boğaz ağrısı boğaz iltihapları tansiyon yükselmesi ve hatta Kalp krizine neden olabilen sigara Alzheimer hastalığının da tetikleyici unsurlarındandır. Sigara ileri yaşlarda gözlerde de körlük ve katarakt oluşmasına neden olmaktadır.

Sigara fiyatlarına ÖTV zammının Resmi Gazete'de yayaımlanmasının ardından şirketler de fiyat listelerini belirledi. Yeni fiyatlara bakacak olursak bir paket sigara başına 50 kuruş veya 1 lira zam geldi. 2016/2017 yılı zamlı TAPDK, JTİ ve Philip Morris yeni sigara fiyat listeleri pmaktif.com'da yayınlandı. İşte gelen zamlarla değişen sigara fiyatları...

 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN