Afrin’e Mehmetçik uğurlandı

Afrin’e Mehmetçik uğurlandı

Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) Suriye’nin Afrin bölgesinde terör örgütleri PYD/PKK ve DEAŞ’a yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekatı’na katılmak üzere 11 uzman erbaş, iki zırhlı araç bölgeye uğurlandı

Iğdır İl Jandarma Komutanlığında düzenlenen program, Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Askerler için kurban kesilmesi, İl Müftüsü Cüneyt Kulaz tarafından dua okunması ve konuşmaların yapılması ile devam etti.Programda konuşan Iğdır Valisi Enver Ünlü, vatan savunmasının kutsallığına değindi. Ünlü, “Kahraman Türk Askerleri, Zeytin Dalı Harekatı’nda sizlere verilecek görevi ifa etmek üzere hazırlanıp, bir araya geldiniz. Biliyorum ki hepiniz vatan, millet, bayrak ve din için gözünüzü kırpmadan bu kutlu yolculuğa gidiyorsunuz. Cumhuriyet tarihimiz içinde bulunduğumuz zamandan çok daha zor ve ağır şartlarda atalarımız memleketin istiklalini nasıl koruyup bu cennet vatanı bize emanet ettiyse biz de mevcut imkanlarla bu bayrağı daha ileriye taşıyacağız. Komşumuz olan Suriye’de iç çekişmelerden ve otorite boşluğundan yararlanan PKK Silahlı Terör Örgütü PYD ve YPG isimlerle kendini kamufle etmeye çalışarak hem sınır güvenliğimiz için tehlike oluşturmuş, hem de bulundukları topraklarda ki Türkmen, Kürtler ve diğer etnik gruplara da zulmetmiştir. Bu sebeple Türk Silahlı Kuvvetleri 20 Ocak 2018’de hem karadan hem de havadan Suriye sınırında teröristleri temizlemek için bir operasyon başlatmıştır. Çanakkale, Kurtuluş Savaşı, Kıbrıs Barış Harekatı ve Fırat Kalkanı operasyonunda destan yazan Mehmetçiklerimiz şimdi de Afrin’de yeni bir destan yazmaktadır. Biliyorsunuz ki dünyada askerine “Mehmetçik” gözüyle bakan bu kutsal anlamı içeren bir kelime kullanan başka devlet ve millet yoktur. Mehmetçik bizim gözümüzde askerden ibaret bir tanım değildir. Bütün kutsallarımızı kapsayan vatan, millet, devlet, bayrak, iman, namus, galibiyet, kahramanlık, şehitlik, gazilik, analık, babalık ve kardeşliği içinde barındıran değerlerimizdir. İşte bu anlamları taşıyan kahraman Mehmetçik yani sizler şimdi de yeniden zulme ve teröre dur diyerek vatanını ve milletini şer odaklardan koruyor. Mazlumun yanında yer alıyor ve peygamberin övgüsüne mazhar olan ordu olduğunuzu bir kez daha kanıtlıyorsunuz. Hem ülkemiz hem de dünya için barışı tehdit eden suçsuz ve günahsız insanları çoluk çocuk, yaşlı genç, kadın erkek demeden hedef alan insanlıktan nasibini almamış bu teröristlere karşı can siper hane bir şekilde kahramanca mücadele vererek başarılı olacağınızdan zerre kadar şüphe duymamaktayız. Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un sözcükleri ruhumuzla birleştirdiği Çanakkale Şehitlerine şiirinde şu mısralarda anlattığı gibi Mehmetçiklerimiz kahramanca mücadelesini yeniden tüm dünyaya gösterecektir. Kıymetli Türk Askeri, rabbim sizleri muhafaza etsin, sağlıklı ve huzurlu bir şekilde bizlere ve ailelerinize gidip dönmenizi nasip etsin. Allah yolunuzu açık etsin. Allah iki cihanda sizleri, aileniz ve tüm sevdikleriniz ile beraber vatanımıza, devletimize ve milletimize bağışlasın. Rabbim bu orduyu muzaffer kılsın, hepinizi gözlerinizden öpüyorum, Allah yar ve yardımcınız olsun’’ dedi.Program, konvoyun Afrin’e uğurlanmasıyla son buldu.

IĞDIR/İHA

(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN