Angut yavruları koruma altına alındı

Angut yavruları koruma altına alındı

Iğdır’ın Tuzluca ilçesi Ünlendi Köyü yakınlarında Mahir Bozdağ tarafından bulunan 10 tane ördekgiller sınıfından Angut yavrusu Orman ve Su İşleri Iğdır İl Şube Müdürlüğüne teslim edildi

Konu ile ilgili açıklama yapan Iğdır Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Mete Türkoğlu, Angut yavrularının veteriner kontrolünden geçirildikten sonra bakıma alındığını belirtti. Türkoğlu, “Angut yavruları 1-2 gün gözetim altında kaldıktan sonra Ağrı Dağı eteğinde bulunan karasu sazlık alanda angıt kuşlarının yoğun olarak yaşadığı ve ürediği güvenli alana bırakılacaktır. Bu tür hem etçil, hem de otçuldur. Otların tohumları, tahıllar, suda yüzen böcekler, çekirge, böcek, küçük balıklar, kurbağalar ve solucanlarla beslenirler. Angut kuşlarının Üreme mevsimi Mart veya Nisan ayında başlar. 10-12 yumurta yapar, kuluçka süresi 28 gündür. Yavruların tüylenmesi yaklaşık 1 ila 1,5 ay kadardır. Yavrular tüylendiklerinde beyaz üzerine kahverengi lekeli bir görünümdedirler. Şube müdürlüğümüzü arayarak Angut yavrularının yaşama tutunmasına vesile olan Mahir Bozdağ’a teşekkür ederim” dedi.

IĞDIR/İHA

(FOTOĞRAF)



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN