Asimder Başkanı Gülbey: "Ermeni Anneler çocuklarının ölmesini istemiyor"

Asimder Başkanı Gülbey: "Ermeni Anneler çocuklarının ölmesini istemiyor"

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel Başkanı Göksel Gülbey, Ermeni anneler Karabağ’da ki çatışmalarda çocuklarının ölmelerinden dolayı 2016 yılından beri Ermenistan Milli Savunma Bakanlığı önünde protesto eylemi yaptığını ve ‘Oğlum Karabağ’da niye ölsün’ diye pankart açtığını söyledi

Asimder Genel Başkanı Gülbey, Ermeni anneleri 2016 yılından beri işgal edilen Azerbaycan topraklarında çocukların ölmesinin gereksiz olduğunu ve kendi toprakları olmayan bu topraklarda ne işimiz var diyerek isyan ettiklerini belirtti. Gülbey, “Rusya sayesinde Ermenistan 1992 yılında işgal ettiği Azerbaycan topraklarında asker olarak götürdüğü Ermeni gençleri artık gitmek istemiyorlar. İşgal olan Karabağ topraklarında askerlik yapmanın Ermenistan’a değil Rusya’ya askerlik yapmak olduğunu düşünen Ermeni anneler Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan başta olmak üzere tüm yetkililerden hesap sormak için 2016 yılından beri rutin protesto eylemleri yapmaktadırlar. Ermenistan’da askerlik çağı gelen gençler askere gitmiyor ya Avrupa’ya yada Rusya’ya kaçıp yerleşiyorlar. Onun için Ermenistan gözünü İran’da yasadışı olarak bulunan 3 milyon Afgan göçmene dikti. Afgan mültecilerin Avrupa hayallerini kullanarak onlara Avrupaya gönderme sözü vererek paralı asker yapma projelerini hayata geçirdiler. Ermeni aileler çocuklarını Ermenistan’dan kaçırıyorlar. Türkiye, Gürcistan, İran ve Azerbaycan’dan toprak hakkı isteyen ve büyük Ermenistan hayalleri kuran Ermenistan, kendi ülkesini koruyacak askeri yoktur. Ermenistan Türkiye, İran, Gürcistan ve Azerbaycan ile olan sınırını Rusya askerlerine yıllardır devir etmiştir. Ülke sınır korumasını yapamayan Ermenistan tüm komşularına gizliden meydan okumakta ve toprak talep etmektedir. Ermeni aileler çocuklarını askere göndermeme hatta yurtdışına çıkarma kararı aldıklarını duymaktayız. Rusya ve İstanbul’da irtibatlarımızın verdiği bilgilere göre görüştükleri Ermeni gençlerin askere gitmek istemediklerini Ermeni ordusunun içerisinde Rusya ve diğer ırk askerler bulunduğunun bilgilerini vermektedirler. Ermeni aileler Karabağ’ın kendilerine ait olmadığını ve evlatlarının orada ne işleri olduğunu defalarca Ermenistan Milli Savunma Bakanlığına basın açıklaması ile sormuşlardır. Bizde soruyoruz Azerbaycan toprağı olan Karabağ’da Ermeni askerlerinin ne işi var" dedi.

IĞDIR/İHA



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN