Asimder, Emniyet Müdürü Ekici’yi ziyaret etti

Asimder, Emniyet Müdürü Ekici’yi ziyaret etti

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) yönetim kurulu üyeleri, Iğdır Emniyet Müdürü Melih Ekici’yi makamında ziyaret ettiler

ASİMDER Genel Başkanı Göksel Gülbey yönetim kurulu üyeleri Nizamettin Uca, Hüseyin Kesemen, Mithat Çatalkaya ve Murat Gonca, İl Emniyet Müdürü Melih Ekici’yi ziyaret ederek, dernek hakkında bilgi verdiler. Burada konuşan Asimder Genel Başkanı Gülbey; Ermeni çetelerinin yıllarca bu bölgede katliam yaptığını belirterek, “Bu gerçeği çarpıtarak dünya ülkelerinde, özellikle Hıristiyan olan Avrupa ülkelerinde ekonomi ve siyasi güçlerini kullanarak faşist Ermeni lobisi kendilerinin katliama maruz kaldıkları yalanını parlamentolardan geçirerek dünyayı bu yalanla aldatma peşindeler. Asimder Genel Merkezi olarak faşist Ermeni lobisinin ülkemize ve milletimize karşı başlatmış olduğu bu karalama politikasına karşı çalışmalar yapmaktayız. 1915 olaylarını, Ermeni lobisi ‘Müslüman Türkler bizlere katliam yaptılar’ diye kirli propaganda yapmaktadırlar. Iğdır’da Ermeni çetelerince katledilmiş Müslüman Türklere ait altı adet toplu mezar bulunmaktadır. Bunların yalnız üç tanesi açılmıştır. Tuzluca ilçesi Gedikli köyü, Merkez Oba köyü ve Merkez Hakmehmet köyünde bulunmaktadır. Bu toplu mezarlardan çıkan malzemeleri şehrimizde bulunan Müslüman Türklere ait soykırım anıt ve müzesinde sergileyemiyoruz. Çünkü resmi müze statüsünde değil, sizden ricamız anıt ve müzemizin resmi bir statüdeye kavuşması ve Erzurum, Kars müzelerinde bulunan malzemelerin müzemize konulması konusunda yardımcı olmanızdır” dedi.Iğdır İl Emniyet Müdürü Melih Ekici ise, “Derneğin çalışmalarını daha önceleri basın aracılığı ile duyduğunu belirterek, “Uluslararası faaliyet ve çalışmalar yapan bir teşkilatın genel merkezinin şehrimizde bulunması ayrıca bizleri sevindirmiştir. Bu milli ve hassas bir konudur. Devletimizin 1915 olayları konusunda politikası nettir, bu yaşanan olaylar parlamentoların, yani siyasilerin değil tarihçilerin işidir. Biz ortak tarihçilerden oluşan bir komisyonun bu konuları incelemesi gerektiğini defalarca belirttik. Derneğinizin yaptığı faaliyetleri taktirle takip ediyoruz. Şehrimizdeki Türkiye’nin en yüksek Anıt ve müzesi olan soykırım anıtının müze statüsüne kavuşması için Valiliğimiz ve biz bürokratlar olarak elimizden geleni yapacağız” şeklinde konuştu.Ziyaretin sonunda Asimder Genel Başkanı Göksel Gülbey, Iğdır İl Emniyet Müdürü Melih Ekici’ye tarihi bazı kitaplar ve Tür-Azerbaycan bayrakları ve dernek flamasının bulunduğu masa bayrağı hediye etti.

IĞDIR/İHA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN