Budanur köy okullarını ziyaret etti

Budanur köy okullarını ziyaret etti

Iğdır İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Budanur yeni Eğitim-Öğretimin yılının başlamasıyla birlikte köy okullarında incelemelerde bulundu

Iğdır merkeze bağlı Alibey köy İlk ve Ortaokulunda incelemelerde bulunan ve okul öncesi eğitimin önemine dikkat çeken Budanur, “Eğitimin ilk basamağını oluşturan okul öncesi eğitim, gömleğin ilk düğmesidir. Bu düğmenin doğru iliklenmesi gerekir. Eğitim, öğrenci, öğretmen ve veli üçgeninden oluşan platformdur. Bu birliktelik ne kadar bilinçli ve sağlıklı olursa çocuklarımızda o oranda sağlam bir kişilik kazanırlar. Eğitimin sağlam temeller üzerine kurulmasında ve insanların ileri yaşlardaki başarılarında okul öncesi eğitimin rolü bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Ana kucağındaki yoğun ilgiden sonra anaokulu ortamı çocuk için dünyaya açılan yepyeni bir penceredir” dedi.Budanur, Öğretmenlerden, veliler ile iyi diyalog içinde olmalarını ve çevrenin konumunu göz önüne alarak ikili ilişkilere önem verip okula gelmeyen öğrencileri okula kazandırmalarını istedi.

IĞDIR/İHA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN