Iğdır’ın kuşları kitabı öğrencilerle buluştu

Iğdır’ın kuşları kitabı öğrencilerle buluştu

Iğdır’ın biyoçeşitliliği ve doğadaki besin zincirini anlatan kitap öğrencilere dağıtıldı

Iğdır merkez İnönü Ortaokulunda Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Mete Türkoğlu tarafından kaleme alınan “Iğdır’ın Biyoçeşitliliği ve Doğadaki Besin Zinciri” isimli kitap düzenlenen etkinlikle öğrencilere dağıtıldı.

Etkinliğin, özellikle çocukların yaban hayatı ve çevre sevgilerini arttırmak amacıyla yapılan bir sosyal faaliyet olduğunu belirten Iğdır Valisi Enver Ünlü, "Başta leylek olmak üzere, çocuklarımızın Ağrı Dağı eteklerinde yetişen endemik bitki türleri ve bölgemize özgü kuşları tanıması için yapılan bir faaliyet. Biliyoruz ki leyleklerimizin neredeyse yarıya yakını artık Iğdırlı oldu. Bu nedenle göçmen kuş olmaktan çıkıp, bize özgü yerel leylekler oldular. Bu kuşlara biz çok güzel ev sahipliği yapıyoruz. Buradan Iğdır kamuoyu ve Iğdır halkına teşekkürlerimi sunmak istiyorum" dedi.

Zeynepnur Özayyıldız isimli öğrenci ise, "Derslerime yardımcı olabilecek ve Iğdır’ın yaban hayatı hakkında çok bilgili bir kitap. Bitki, hayvan ve kuşları tanıdım" şeklinde konuştu.

 

 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN