Başkan Günaydın’dan kavşak isteği

Başkan Günaydın’dan kavşak isteği

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Yenişehir bölgesinde sürdürülen yeni otogar inşaatı için devletin yapacağı bir kavşağa ihtiyaç duyulduğunu söyledi

Isparta Belediyesi, İstanbul yolu Emniyet Müdürlüğü binası önünden Çünür Kavşağına kadar olan servis yolundaki asfalt çalışmalarında sona yaklaştı. Çalışmalar kapsamında bazı mahallelerde sokak bazlı altyapı ve asfalt çalışmalarını da sürdüren ekipler, bazı mahallerde de altyapı çalışmalarını tamamladı. Yine Çünür Yenişehir’in kurulması esnasında 40 bin kamyon toprak dolgu gerçekleştiren Isparta Belediyesi, Yeni Otogar ve Yaşam Merkezine kolay ulaşımı sağlayacak olan doğu bölümünde bulunan 4 metrelik yolun genişliğini de 25 metreye çıkararak, yolun tüm dolgu işlemlerini de bir hafta içerisinde tamamladı.Günaydın: “Tamamlanma aşamasına gelindi”Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Çünür’e giden ve ITSO yeni hizmet binasının da yer aldığı 20 metre genişliğindeki servis yolunun tamamlanma aşamasına geldiğini söyledi.Günaydın, “Bu yolun Çünür bölümünde elektrik direkleri karşımıza çıktı. Bu direklerin kaldırılması için uzun uğraş verdik. Yolda kalan direkler kaldırıldı ve kalkar kalkmaz biz de 6 kilometrelik yolun kalan 3 kilometrelik bölümünü tamamladık. Mehmet Tönge Mahallemizde yoluna kavuşuyor” dedi.Yeni Otogar ve Yaşam Alanı ile ilgili olarak kavşak yapımı için Karayollarının proje çalışması sürdürdüğünü, belediye olarak kendilerinin de o bölgeye ulaşan yolları yaptıklarını kaydeden Yusuf Ziya Günaydın, “Otogar inşaatımızın çalışmaları gece, gündüz devam ediyor. Otogarımızın hemen iç kısmında yer alan doğu bölümündeki ince 4 metre genişliğinde çevre yoluna çıkan bir yolumuz vardı. Bu yolda da dolgu işlemi gerçekleştirdik ve yol genişliğini de 25 metreye çıkardık. Bir hafta içerisinde bu 6 kilometrelik yolda da dolgu işlemleri tamamlandı. Bunun yanında Çünür Yenişehir’e 40 bin kamyon yol dolgusu gerçekleştirmiş ve yine 20 kilometre uzunluğunda yağmur suyu başta olmak üzere diğer altyapı hizmetlerini de daha önce yapmıştık. Isparta Belediyesi çok hızlı, kaşla göz arasında bunca hizmeti tamamlıyor." dedi.Kavşak isteğiYeni Otogar için devletin yapacağı kavşağa ihtiyaç olduğunu ve Karayolları Bölge Müdürü ile de konuyu görüştüğünü söyleyen Günaydın, "Bizim yapmamız gereken yollarımız hazır, kavşak yapılması gerekiyor. Otogarımızın tamamlanmasına 14 ay var ve bizler belediye olarak yol hazırlıklarımızı tamamladık. Bu çalışmaları belediyemiz kendi iş makinesi, personeli ile kendi imkanlarıyla yapıyor. İşte biz parayı buralardan kazanıyoruz. Bayındırlık birim fiyatlarının çok altında mal ediyoruz. Gece, gündüz çalışıyoruz. Gecelerin bereketinden de faydalanıyoruz. Yaptığımız otogar ve yaşam merkezi sadece Isparta’ya değil, komşu illerimize, bölgemizde yaşayanlara da hizmet verecek. Isparta kazansın istiyoruz, gece gündüz çalışıyoruz. Bu çalışmaların Isparta’mıza, ülkemize, milletimize hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

ISPARTA/İHA

(FOTOĞRAF)



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN