Beş aylık Mustafa bebek için ilik bekleniyor

Beş aylık Mustafa bebek için ilik bekleniyor

Isparta’da henüz bir buçuk aylıkken rahatsızlanan Yaşar ve Gökhan Gökdoğan çiftinin bebekleri Mustafa Seyfi için ailesi hastane hastane dolaşarak şifa aradı

Bu sırada bebeğe çeşitli hastanelerde farklı teşhisler konuldu. Mustafa Seyfi Bebek için ailenin beklediği teşhis, Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi’nde konuldu. Bebekte, granülomatöz, yani hücre yetersizliğine bağlı olarak bağışıklık sisteminde zayıflık hastalığı vardı ve mutlaka ilik nakli olması gerektiği belirtildi. Şimdi Gökdoğan ailesi uygun ilik için bağışçıları bekliyor.İlik nakli gerekiyor5 ayılık bebeği için uygun iliğin bulunmasını beklediklerini kaydeden Anne Yaşar Gökdoğan, “Hastane hastane dolaştıktan sonra bir türlü kesin teşhis konulamayınca Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi’ne gittik. Sağolsunlar hastane personeli bizimle yakından ilgilendi. Burada bebeğimize kronik granülomatöz teşhisi konuldu. Hekimimiz ilik nakli olması gerektiğini söyledi” dedi.Bebeklerinin 10 gün önce rahatsızlandığını anlatan Gökdoğan, “Rahatsızlanınca vücudu enfeksiyon kaptı. Meram Tıp Fakültesi Hastanesi’ne götürdük. Orda enfeksiyon temizlendi. Daha sonra Antalya’da özel bir hastaneye gittik. Burada nakil işlemi yapılacak ama uygun bir ilik bulunamadığı için nakil işlemi gerçekleşemiyor. Şu an bile vicdan sahibi kimselerden, duyarlılık gösterip Kızılay’a giderek bizzat başvurması gerekiyor. Kızılay’a sadece kan bağışçısı olmanız yetmiyor. Bebeğimizi için acilen uygun donörün bulunmasını bekliyoruz. Hekimler bebeğin bir buçuk, 2 yaşına kadar yaşayabileceğini söylüyorlar. Vakit yok. Her geçen gün enfeksiyon kapma riski var. Bir an evvel ilik nakli yapılması gerekiyor. Aranan ilik sizlerden birinde olabilir” diye konuştu.

ISPARTA/İHA



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN