Eğirdir’de üretilen 6.5 milyon fidan toprakla buluşacak

Eğirdir’de üretilen 6.5 milyon fidan toprakla buluşacak

Isparta Orman Bölge Müdürlüğü bünyesindeki Eğirdir ilçesinde bulunan orman fidanlığında 30 ağaç türünde bu yıl içinde şimdiye kadar 6

5 milyon adet fidan üretimi gerçekleştirildiYaz aylarında orman yangınları nedeniyle zarar gören alanların bir an evvel ağaçlandırılması amacıyla fidan yetiştirilmesi amacıyla oluşturulan Eğirdir fidanlığında 2017 yılı içinde şimdiye kadar 6.5 milyon adet fidan üretimi gerçekleştirildi. Türkiye’nin önemli fidan merkezlerinden biri olan ve dünyada ilk kez ardıç tohumunun çimlendirildiği orman fidanlığında ardıç ve sedir başta olmak üzere 30 türde ağaç fidanı yetiştiriliyorSevkiyat başlıyorIsparta Orman Bölge Müdürü İsmail Tüfekçi, fidanlıkta yılda ortalama 10 milyon adet fidan üretimi gerçekleştirildiğini belirterek, üretilen fidanların ağaçlandırma sahalarında kullanıldığını söyledi. Kamu kurum ve kuruluşlarının da ihtiyacının fidanlıktan karşılandığını ileten Tüfekçi, "Ülkemiz genelinde çıkan orman yangınları nedeniyle zarar gören alanların bir an önce ağaçlandırılmasına yönelik fidanlığımızda çalışma yürütülüyor. İlk sonbahar yağmurları ile dikim mevsimi başlar başlamaz yoğun bir fidan üretim ve sevkiyat periyoduna girilecek. Bu kapsamda çalışmaları da yerinde değerlendirdik" dedi.Bölgelerin de ihtiyacını karşılıyorDikim sezonunda Eğirdir Fidanlığından Isparta Orman Bölge Müdürlüğü ile birlikte Antalya, Konya, Eskişehir, Kütahya, Denizli gibi komşu bölge müdürlüklerine de fidan sevkiyat desteği yapıldığını kaydeden Tüfekçi, bu sayede geniş bir coğrafyanın fidan ihtiyacına yanıt verdiklerini aktardı.30 Ağaç Türünde Fidan ÜretimiTüfekçi, orman varlığını artırılması hedefi doğrultusunda fidanlıkta ahlat, alıç, andız, ardıç, badem, biberiye, ceviz, akçaağaç, dişbudak, dut, erik, fıstık çamı, sedir, göknar, hünnap, ıhlamur, iğde, karaçam, katır tırnağı, kestane, kızılcık, lavanta, mahlep, mazı, meşe, servi, yalancı akasya, yabani elma, yabani erik, zerdali türlerinden oluşan 6 buçuk milyon adet fidan üretildiğini aktardı. Tüfekçi, fidanların 2017 yılı sonbaharı ve 2018 yılı ilkbaharında toprakla buluşturulacağını iletti.

ISPARTA/İHA

(FOTOĞRAF)



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN