Minikler bal, süt ve yumurtanın izinde

Minikler bal, süt ve yumurtanın izinde

TÜBİTAK tarafından desteklenen Süleyman Demirel Üniversitesince yürütülen “Bal Süt Yumurtanın İzinde Hayvan Dostlarımızla Tanışıyoruz Projesi ile 5-6 yaş arası çocuklar, doğal beslenmenin önemini kavrıyor

“Sağlıklı gelecek sağlıklı nesillerden oluşur” bilinciyle başlatılan TÜBİTAK tarafından desteklenen Süleyman Demirel Üniversitesince yürütülen “Bal Süt Yumurtanın İzinde Hayvan Dostlarımızla Tanışıyoruz Projesi devam ediyor. Proje kapsamında Mustafa Şener ve Aliköy İlköğretim Okulu öğrencilerinden oluşan 80 minik öğrenciye, sağlıklı beslenmenin temeli olan bal, süt, yumurta gibi gıdalar anlatıldı. SDÜ Ziraat Fakültesi Uygulama ve Araştırma Çiftliğinde yer alan süt sağım merkezi, tavuk çiftliği, inek çiftliğinde gözlem yapan öğrenciler, arı, inek, tavuk gibi hayvanları canlı görerek bu hayvanları yakından tanıma fırsatını yakaladı.Proje Yürütücüsü Isparta Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Çocuk Gelişimi Bölümü Öğretim Görevlisi Özden Yılmaz, “Toplumların sağlıklı gelecekleri için temel unsur sağlıklı yetişmiş bireylerdir. Okul öncesi dönem insan yaşamının en önemli dönemidir. Bu dönemde yeterli ve dengeli beslenme kadar iyi geliştirilmiş sağlıklı beslenme alışkanlıkları edinmek de önemlidir. Sağlıklı beslenme kavramının okul öncesi eğitimde çocuklara farklı yöntemler uygulayarak öğretilmesi gerekmektedir. Bu kapsamda projemizin büyük yarar sağlayacağını düşünüyoruz. Öğrencilerimiz bir ay boyunca proje kapsamındaki bilimsel etkinlikleri heyecanıyla renklendirecek” dedi.Mustafa Şener İlköğretim Okulu Müdürü Orhan Çelik ile AliKöy İlköğretim Okulu Müdürü Selçuk Efecan, projede yer almaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Okul öncesi yaş grubunda somut öğrenmenin her şeyin önünde geldiğini belirten yetkililer, uygulamalı olarak görülen eğitimin daha kalıcı olduğunu, bu tür etkinliklerin öğrencilere önemli kazanımlar sağladığını söyledi.

ISPARTA/İHA



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN