SDÜ’de öğrenci nüfusu 100 bine koşuyor

SDÜ’de öğrenci nüfusu 100 bine koşuyor

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü İlker Çarıkçı, bu yıl öğrenci sayısının 93 bine ulaştığını belirterek, birkaç yıl içinde 100 bine ulaşacaklarını söyledi

Isparta Gazeteciler Derneği Başkanı Şevket Karahan ve gazeteciler Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü İlker Çarıkçı’yı ziyaret etti. Ziyarette Rektör Çarıkçı, “Türkiye’de Üniversitelere kontenjan verilen üniversiteler sıralamasında biz birinci sıradayız. Selçuk Üniversitesi hemen bizim arkamızda. Geçen yılki doluluk oranlarının çok fazla değişeceğini zannetmiyorum. Bu yıl yaklaşık 7 bin kişi daha gelecek gibi gözüküyor. Bir kontenjan sorunu yaşamayacağız. Üniversiteye yeni kayıtlı öğrencilerimizin en büyük problemi yurt konusuydu, barınma konusuydu. İlk gelen öğrenci tabi hemen acilen anne babaları yurt bulma ihtiyacı hissediyorlar. Bu sene yurt sorunumuz inşallah çok büyük oranda çözülecek. Kredi Yurtlar Kurumu’nun ve diğer kuruluşların yaptığı yerlerle üniversitenin tercih edilebilir daha sonrasında ise memnuniyet endeksi listelerinde yükselecek. İnşallah bir aksilik olmazsa önümüzdeki 2-3 yıl içinde üniversitemiz daha memnun olunan bir üniversite haline gelecek. Bu seneki öğrenci sayımız 93 bin ve gelecek ileriki yıl ise 100 bin öğrenciye ulaşacağımızı düşünüyorum” dedi.İkinci üniversiteyi destekliyoruzİkinci üniversite konusunu her zaman desteklediklerini ifade eden Çarıkçı, “Sayın Cumhurbaşkanımız ikinci üniversitenin kurulması gerektiği talimatını verdiği zaman biz de külliyedeydik bizzat duyduk. Bize Cumhurbaşkanımız bu talimatı verdi. YÖK başkanımızda bu konuyu biliyor zaten. Konuyla da ilgileniyorlar. Tabi çok kolay bir şey değil ikinci üniversitenin kurulması. Hatta Isparta’nın bütün tarihindeki en önemli bir iki olaydan bir tanesi olacak ikinci üniversitenin kurulması. Biz teknik ve alt yapı desteğini zaten sonsuz olarak veriyoruz. İnşallah önümüzdeki 5 yıla kalmadan Isparta da ikinci bir üniversitenin de olduğunu göreceğiz.”SDÜ’ye 20 bin 649 kontenjanSüleyman Demirel Üniversitesi’nde bu yıl kontenjan sayısı 20 bin 649’a ulaştı. 2017-2018 akademik yılında ön lisansta 12 bin 875 lisans programlarında ise 7 bin 774 kontenjan verildi. Geçen seneye göre ön lisans programlarında 555, lisans programlarında 144 kontenjan artış yaşandı. SDÜ’yü tercih ederek yerleşen adaylar için e-devlet üzerinden elektronik kayıtlar 11-16 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. SDÜ’ye gelerek kayıt yaptırmak isteyen öğrenciler, kayıtlarını 14-18 Ağustos tarihleri arasında yaptırabilecek.

ISPARTA/İHA



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN