(Özel) Büyükçekmece’de balıkçıların binlerce liralık hırsızlık isyanı

(Özel) Büyükçekmece’de balıkçıların binlerce liralık hırsızlık isyanı

Büyükçekmece’de sahilde balıkçılık yaparak geçimlerini sağlayan balıkçılar sabah saatlerinde ekmek parası için teknelerinin yanına gelince büyük şok yaşadı

Binlerce liralık tekne motorlarının çalındığını gören balıkçılar zararı nasıl karşılayacaklarını düşünüyor.Olay, dün sabah saat 06.00 sıralarında Kamiloba sahilinde meydana geldi. Sabah balık tutmak için evlerinden çıkıp teknelerine giden balıkçılar, gördükleri manzara karşısında şoke oldu. Edinilen bilgiye göre, balıkçı teknelerine ait motorlar ve çeşitli malzemeler hırsızlar tarafından çalındı. Balıkçılar belirli zamanlarda benzer olayların yaşandığını ve polisin daha çok tedbir almasını istediklerini söyledi. Balıkçılar 3 ayrı tekneden çalınan binlerce liralık motor ve aletleri geri almak için kara kara düşünüyor. Teknelerinde motorların olmadığını fark eden balıkçılar hemen polis ekiplerine haber verdi. Hırsızların en az 2 kişi olduğu ve motorları satmak için çaldıkları düşünülüyor.“Bu olaylar 1 haftadır var”Teknesinden aletlerinin çalındığını ifade eden Balıkçı Timuçin, “Organize bir iş olduğu bunun. Bugün sıfır bir motor aldığınızda 6 ile 7 bin lirayı buluyor çalanlar ise bin liradan satacak muhtemelen bunları. 3 tane motorumuz gitti. Her sene yaşanıyor. Geçen hafta da Kumburgaz Sahili’nde buna benzer olaylar yaşandı. Bu olay 1 haftadır var. Evimi balıkçılık yaparak geçindiriyorum. Evimi balıkçılık yaparak geçindiriyorum şu anda ne yapacağımı bilemiyorum. Yapılacak bir şey de yok polise güveniyoruz” dedi.Teknesinden motoru çalınan bir diğer balıkçı ise “Bütçemizi zorlayıp yeni bir motor alacağız kendimize. İnşallah yakalarız” diye konuştu.

İSTANBUL/İHA

(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN