6’ncı Uluslararası Uçurtma Festivali başlıyor

6’ncı Uluslararası Uçurtma Festivali başlıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, bu yıl 6’ncısını düzenlediği İstanbul Uluslararası Uçurtma Festivali ile dünyanın farklı ülkelerinden uçurtmacıları bir araya getiriyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Uçurtmacılar Derneği’nin iş birliği ile gerçekleştirilen 6’ncı İstanbul Uluslararası Uçurtma Festivali, 10 ülkeden 20’yi aşkın profesyonel uçurtmacıyı İstanbul’da buluşturuyor. Maltepe Sahili’nde 21 Nisan’da düzenlenecek festivalde Türkiye’nin yanı sıra Hindistan, Kolombiya, Kamboçya, Endonezya, Zambiya, Avustralya, Polonya, İtalya ve Malezya’dan gelen uçurtmacılar, uçurtma gösterileri yapacak.Türk bayrağı uçurtması gökyüzünde dalgalanacakFestivalde, İstanbul Uçurtmacılar Derneği’nin Türk Uçurtma Takımı, Türkiye’nin en büyük uçurtması olan 60 metrekarelik dev Türk bayrağı uçurtması ile gösteri yapacak. Uçurtma takımı, gökyüzünden şekerler, çikolatalar, oyuncaklar yağdıracak. Festivalde ayrıca festival logolu binlerce hediye uçurtma dağıtımı da yapılacak.Festivalde, uçurtma atölyeleri (workshop), uçurtma severleri ağırlayacak. Atölyeye gelenler, uçurtma yapım ve uçuş tekniklerini öğrenecek. Festivalde, sahne gösterilerine de geniş yer verilecek. Ziya Kürküt’ün sunacağı festival programı kapsamında jonglörden kuklaya, illüzyondan palyaçoya kadar pek çok gösteri sahnelenecek. Etkinlik süresince alanda yapılacak animasyon gösterileri de festivale renk katacak.Profesyonel uçurtmacılar için yarışmalar düzenlenecek2 gün sürecek festival, profesyonel uçurtmacıların çeşitli kriterlerde değerlendirileceği yarışmalara sahne olacak. Uluslararası uçurtmacılar için düzenlenecek yarışmada; en güzel uçurtma (sanatsal uçurtmalar), en iyi performans (sportif ve savaşçı uçurtmalar), en büyük uçurtma ve minyatür uçurtma kriterlerinde değerlendirmeler yapılacak. Türk uçurtmacılar için düzenlenen yarışmada ise en yükseğe çıkan uçurtma, en güzel uçurtma ve en ilginç uçurtma kriterleri değerlendirilecek.

İSTANBUL/İHA


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN