Beyoğlu Sinema Atölyeleri öğrencilerine katılım belgesi

Beyoğlu Sinema Atölyeleri öğrencilerine katılım belgesi

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve oyuncu Asuman Dabak, Beyoğlu Sinema Atölyelerinde 2 aylık sinema eğitimini tamamlayan öğrencilere katılım belgelerini takdim etti

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü desteği, Beyoğlu Belediyesi iştiraki ve oyuncu Asuman Dabak küratörlüğünde düzenlenen Beyoğlu Sinema Atölyelerine kayıtlı öğrenciler 2 aylık eğitimi tamamladı. Beyoğlu Sinema Atölyelerinin son dersine katılan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve oyuncu Asuman Dabak temel seviyede sinema eğitimini tamamlayan öğrencilere katılım belgelerini verdi."Beyoğlu, kültür ve sanat merkezi"Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Beyoğlu’nun kültür ve sanatın merkezi olduğunu söyleyerek, "Sinema Beyoğlu için kültür sanat hayatının en önemli disiplinlerinin başında geliyor. Türkiye’de ilk sinemanın izlendiği yer İstiklal Caddesi üzerinde Yeşilçam burada. Halen daha bunun etkileri devam ediyor. Bu çerçevede Beyoğlu Belediyesi Asuman hanımla birlikte böyle bir sinema okulu başlattık ve çok kıymetli öğrencilerimiz var" dedi.İlk dönemin sona erdiğini kaydeden Demircan, "İnşallah devam edeceğiz Kültür Bakanlığımızın katkısıyla. Yeni senaristler, yeni yönetmenler, yeni oyuncular çıksın istiyoruz. Çünkü Beyoğlu’nun damarında kültür ve sanat hayatı vardır. Ve Kültür hayatını geliştirecek olanlar da elbette sanatçılarımızdır" şeklinde konuştu."Kaliteli yönetmenler, kurgucular, senaristler ve oyuncular yetiştireceğiz"Oyuncu Asuman Dabak ise, "Kültür Bakanlığımızın ve Beyoğlu Belediyesi’nin sağladığı olanaklarla, göstermiş olduğu samimiyetle ve öğrencilerimizin de katılımıyla biz de üzerimize düşen görevi layıkıyla yapmaya çalışıyoruz. Çok mutluyuz, çünkü her zaman bu olanaklar sağlanmıyor. Ve benim öğrencilerim muhteşem, öğretmenlerimiz muhteşem. Biz çok iyi, kaliteli yönetmenler, kurgucular, senaristler ve oyuncular yetiştireceğiz" ifadelerini kullandı.Eğitimini tamamlayan öğrencilerden biri, "Buraya başladığımızda sıfır seviyesindeydik. Ama şimdi grup olarak hem kısa film hem de uzun metrajlı filmlerde yer alabilecek seviyedeyiz. Özellikle senaryoda ve kamera arkası çalışmalarında iyi bir seviyeye geldik. Ama bu daha çok teorik açıdan gerçekleşti. Pratik açıdan da devam ederse bizim için çok iyi olacak" dedi.

İSTANBUL/İHA

(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN