FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası: Türkiye: 68 - Nijerya: 74

FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası: Türkiye: 68 - Nijerya: 74

A Milli Kadın Basketbol Takımı, FIBA Dünya Kadınlar Basketbol Şampiyonası B Grubu ikinci maçında Nijerya’ya 74-68’lik skorla mağlup oldu ve ilk yenilgisini aldı

Milliler grubun son karşılaşmasında 25 Eylül Salı günü Avustralya ile oynayacak.İspanya’nın Tenerife şehrinde düzenlenen FIBA Dünya Kadınlar Basketbol Şampiyonası’nda A Milli Kadın Basketbol Takımı, B Grubu ikinci maçında Quico Cabrera Arena’da Nijerya ile karşı karşıya geldi. İlk periyotta savunmada iyi olan milliler, hücumda da daha etkili olunca bu periyodu 15-7 üstün tamamladı. İkinci periyotta farkı 8 sayıya çıkaran milliler, son dakikalarda savunmada iyi performans sergileyemese de devreye 32-29 önde girdi. Üçüncü periyoda hücumda hızlı başlayan Nijerya, özellikle dış atışlardan bulduğu sayılarla farkı çift hanelere çıkardı (52-35). Son dakikada hücumda hareketlenen ay-yıldızlılar farkı 10’a indirdi ve üçüncü periyodu 52-42 geride bitirdi. Dördüncü periyotta Milli Takım maçı son saniyelere kadar taşısa da sonunu getiremedi ve parkeden 74-68’lik skorla mağlup ayrıldı.Karşılaşmanın en skoreri Nijerya’da 22 sayı ile oynayan Sarah Ogake olurken, millilerde ise Işıl Alben 15 sayı ile mücadele etti. Ay-yıldızlılar, grubun üçüncü maçında 25 Eylül Salı günü Santiago Martin Arena’da yenilgisiz olan Avustralya ile mücadele edecek.

İSTANBUL/İHA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN