Güral: “İhracatın ortalama yıllık yaklaşık yüzde 11.7 oranında artması gerekiyor”

Güral: “İhracatın ortalama yıllık yaklaşık yüzde 11.7 oranında artması gerekiyor”

Güral Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Harika Güral, “Türkiye’nin 2023 hedefleri içinde yer alan 500 milyar dolar ihracat hedefinin gerçekleşebilmesi için ihracatın ortalama yıllık yaklaşık yüzde 11,7 oranında artması gerekiyor” dedi

Güral Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Harika Güral, Türkiye’nin dış borcunu kapatabilmesinde kritik bir role sahip olan ihracat rakamlarının daha da artması gerektiğini söyledi. Güral, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Kuzey Kore’nin nükleer silah ve füze denemeleri nedeniyle ülkeye birtakım kısıtlamalar içeren BM Güvenlik Konseyi kararını imzalamasının ardından kısıtlanan ürünlerle ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Güral, “Türkiye’nin 2023 hedefleri içinde yer alan 500 milyar dolar ihracat hedefinin gerçekleşebilmesi için ihracatın ortalama yıllık yaklaşık yüzde 11,7 oranında artması gerekiyor. GSYİH hedefinin gerçekleşebilmesi için de GSYİH’in aynı dönemde ortalama yıllık yaklaşık yüzde 8 oranında büyümesi lazım. Ülkemiz birçok badire atlatmasına rağmen 2014 yılında yüzde 4 büyüdü. 2015 yılı içinde yüzde 3’lere ancak ulaşılabilir derken son çeyrekte 1 Kasım seçimleri sonrasında neredeyse patlayan iç talep ile birlikte ülke büyümemiz yüzde 4’e ulaştı. 2016 yılında da 15 Temmuz kalkışmasına rağmen Türkiye büyüme trendini devam ettirerek yüzde 4’lük seviyesini korudu” diye konuştu."Elimizden geleni yapıyoruz"Güral Şirketler Grubu olarak bu konuda ellerinden geleni yaptıklarını belirten Güral, “Her yaptığımız yatırımın, her geliştirdiğimiz yeni ürünün ülke ekonomisine bir katma değer yaratacağının bilinciyle hareket ediyoruz. En son küresel gelişmelere baktığımızda Kuzey Kore’nin nükleer silah ve füze denemeleri nedeniyle BM Güvenlik Konseyi’nin uygulayacağı yaptırımları Türkiye için bir fırsat olarak yorumluyorum. Kısıtlanan ürünler listesinde 100 dolardan daha değerli porselen ve Çin porseleni ürünlerinin bulunuyor oluşunu sektörümüzde ihracatın artacağının bir göstergesi olarak kabul ediyorum’ dedi.Türkiye’nin lider üreticilerinden olan Güral Porselen’in ülke genelindeki üstünlüğünü yaptığı ihracatla da perçinlediğini belirten Harika Güral, yaptıkları AR - GE çalışmalarıyla da geleceğe projeksiyon tuttuklarını vurguladı. Güral, Türkiye’deki ilk bone porseleni ürettiklerini belirterek, “Güral bone porseleni bir sanat eseri kadar zahmetli bir işlemle üretiyoruz. İlk kez 2006 yılında ürettiğimiz ‘bone’ serisi yemek takımları bugün dünyanın 70 ülkesindeki sofraları süslüyor. Özellikle ‘bone’ serisi ile porselen sektörünün öncü ve yaratıcı oyuncusu olma özelliğimizi perçinlerken, ‘Terra Rosa; renkli grup’ ve ‘Onyx; mermer desen’ ile normal porselende görülmesi mümkün olmayan kırık beyaz rengi tüketiciyle tanıştırdık. Her geçen gün değişen trendleri yakından takip ediyoruz. Dolayısıyla faaliyetlerimizde yaratıcı tasarımlara, ar-ge’ye ve müşteri memnuniyetine büyük önem vererek devam ediyoruz. Bugün Güral Porselen olarak, sadece Türkiye’nin değil, dünyanın da lider porselen markaları arasında yer almanın gururunu yaşıyoruz” şeklinde konuştu.

İSTANBUL/İHA



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN