Kutay Gözgör, borsanın yükseliş nedenlerini açıkladı

Kutay Gözgör, borsanın yükseliş nedenlerini açıkladı

Nişantaşı Üniversitesi Öğretim Görevlisi Kutay Gözgör, borsanın yükseliş nedenleri ile ilgili değerlendirmelerde bulundu

Borsa İstanbul (BIST) 100 endeksi dün 93 bin 802 puan ile kapatarak tüm zamanların rekoruna ulaşmasının ardından Nişantaşı Üniversitesi Öğretim Görevlisi Kutay Gözgör konuyla ilgili değerlendirmede bulundu. BIST 100 endeksini Ocak ayından bu yana yükseliş trendinde etkili olan dört önemli etkenin ön plana çıktığını ifade eden Gözgör; bu dört etkeni; referandum sonuçları, bankacılık sektöründeki yükseliş, ABD Başkanı Trump’un politikaları ve Fransa’da gerçekleşen seçimler olarak belirledi."Referandum sonuçları BIST100 endeksini olumlu etkiledi"BIST 100 endeksini destekleyen etkenlerin başında yurtiçinde sonuçlanan referandumun geldiğini ifade eden Kutay Gözgör; "Referandum sonrası politik risk sürecinin ortadan kalkması, TL varlıklarını olumları etkiledi. TL’nin dolar karşısında değer kazanması BIST 100 endeksini de desteklerken; bankacılılık, holding gibi sektör hisseleri ön plana çıktı" şeklinde konuştu."Bankacılık sektörü yükselişin lokomotifi oldu"Başta bankacılık sektörü olmak üzere, birçok öncü şirketin bilançosunun olumlu açıklanacağına yönelik beklentiler de yükselişe etkili oluyor bilgisini paylaşan Kutay Gözgör; "Özellikle teminat yetersizliği nedeniyle kredi alamayan KOBİ’lere ve KOBİ dışı işletmelere kefil olarak finansman desteği sağlayan Kredi Garanti Fonunun (KGF), banka bilançolarına olumlu yansıması bekleniliyor. KGF kredilerine yönelik talep artışı bankaların aktiflerini destekleyecek nitelikte olabilir" dedi"Trump’ın politikaları borsaları destekliyor"Borsadaki gelişmelerde Trump’ın politikalarının etkisine dikkat çeken Kutay Gözgör; "Küresel gelişmelere baktığımızda ise BIST 100 endeksini destekleyen faktörlerin yer aldığını görüyoruz. Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump’ın açıklayacağı vergi teşvikleri borsaları olumlu yönde etkilemeye devam ediyor. Küresel öncü borsalarla yükselen BIST 100 endeksi, başta ABD Merkez Bankasının (FED) söylemlerinden ve Donald Trump’ın politikalarından etkilenmeye devam edebilir" ifadelerini kullandı."Fransa seçimleri risk iştahını yükseltti"Fransa’nın Avrupa birliğine olumlu yaklaşımını Avrupa borsalarını hareketlendirdiğini ifade Kutay Gözgör; "Öte yandan dün Fransa’da gerçekleşen seçimlerde Avrupa Birliğine yönelik olumlu söylemleriyle ön plana çıkan Emanuel Macron’ın ilk turu kazanması, piyasalarda risk iştahını yükseltti. Hemen hemen tüm Avrupa Borsalarında yükselişler hız kazanırken, BIST 100 endeksinin de bu gelişmeden olumlu etkilendiğini söyleyebiliriz" dedi."Teknik anlamda yükseliş isteği sürüyor"Kutay Gözgör BIST 100 endeksinin teknik görüntüsü ile ilgili değerlendirmesinde ise "BIST100 endeksinin teknik görüntüsüne baktığımızda ise, 93 bin seviyesi önemli destek olarak takip edilebilir. Bu seviyenin üzerinde kalınması halinde kısa vadede yükseliş isteği sürebilir. Olası yükseliş senaryonu devamı halinde 94 bin - 94 bin 800 bölgesi gündeme gelebilir" şeklinde konuştu.

İSTANBUL/İHA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN