Mehter ve Bando takımından evrensel konser

Mehter ve Bando takımından evrensel konser

Esenler’de gerçekleşen İBB Mehter ve Bando Takımı, Türk Sanat Müziği’nden Klasik Batı Müziği’ne kadar çaldıkları şarkılarla dinleyenlere unutulmaz bir gece yaşattı

Nizamülmülk Kültür Sanat Sezonu etkinlikleri kapsamında Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü’nün katkılarıyla, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bando Takımı ile Mehteran Takımı Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi’nde konser verdi.İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bando Takımı’nın konseri ile başlayan programda Tarkan Songür’ün şefliğini yaptığı Bando Takımı, Türk Sanat Müziği’nin hareketli şarkılarından oluşan bir potpori ile Klasik Batı Müziği’nden The Second Waltz, Hungarian Dance No. 5, Peer Gynt gibi örnekler sundu. Bando Takımı konserinin ardından sahneye çıkan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı, Mehter Başı Hasan Çinka yönetiminde ’Estergon Kal’ası’ ile konserine başladı. Mehteran Takımı konserde; ’Buna Er Meydanı Derler’, ’Osmanpaşa Marşı’, ’Genç Osman’, ’Eski Ordu Marşı’ ve ’Yeni Malazgirt Marşı’nı icra etti.Gecenin sonunda bando ve mehter takımı, İstiklal Marşı, Ceddin Deden, Mehter Marşı’nı birlikte sundu. Konserde mehteran ile bandonun muhteşem uyumu dinleyicileri hayran bırakarak uzun süre alkış aldı.

İSTANBUL/İHA

(FOTOĞRAF)



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN