Öldürülen Afgan gencin katili, arkadaşları çıktı

Öldürülen Afgan gencin katili, arkadaşları çıktı

İstanbul’da bıçaklanarak öldürülen Afganistan uyruklu Bilal Merzai’nin katil zanlısının, daha önce aynı evde birlikte yaşadığı arkadaşları olduğu ortaya çıktı

Katil zanlısı olarak aranan Saddam Hüseyin Anwari ve suç ortakları Zeytinburnu polisinin düzenlediği operasyonla yakalandı.Olay, 10 Ağustos gecesi saat 01.50 sıralarında Zeytinburnu Kazlıçeşme Mahallesi Abay Caddesi’nde meydana geldi. Bıçakla yaralanmış bir kişi olduğu ihbarı üzerine olay yerine 112 Acil Servis ambulansı ile Zeytinburnu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Yapılan incelemede ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan genç, sevk edildiği hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.Dayısı, yeğeni için ‘kayıp’ ihbarında bulunduOlayla ilgili soruşturma başlatan Zeytinburnu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kapsamlı otopsi için cesedi İstanbul Adli Tıp Kurumuna sevk ederken, katil zanlılarının yakalanması için çevredeki güvenlik kamerası kayıtlarını incelemeye aldı. Polis soruşturmasını derinleştirirken, bir gün sonra Afganistan uyruklu Hannan Geylani adlı bir kişi, polise yeğeninin kayıp olduğunu söyleyerek ihbarda bulundu. Yapılan ihbar üzerine ölen gencin cesedi Hannan Geylani’ye gösterildi. Kayıp ihbarında bulunan kişi, cesedi teşhis ederek ölen gencin yeğeni Bilal Merzai olduğunu ve arkadaşları ile bir evde kaldıklarını ifade etti.Polisteki sorgularında suçlarını itiraf ettilerBunun üzerine ölen Afganistanlı gencin arkadaşlarına yoğunlaşan emniyet güçleri, cinayeti işledikleri tespit edilen Saddam Hüseyin Anwari (21) ile suça ortak oldukları ileri sürülen R.R. (24) ve M.N.’yi (18) yakalayarak gözaltına aldı.Bilal Anwari’ye bıçak darbesini vurduğu tespit edilen katil zanlısı Saddam Hüseyin Anwari ve 2 arkadaşı, emniyetteki sorgularında suçlarını itiraf etti. Zanlıların, Bilal Merzai ile daha önce aynı evde yaşadıklarını, geçmişten kalan husumet nedeniyle genci öldürdüklerini söyledikleri belirtildi. Polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 3 zanlı, ’Canavarca hisle kasten öldürmek’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İSTANBUL/İHA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN