60 öğrenci "Tıbbıyeli Yemini" etti, eğitime başladı

60 öğrenci "Tıbbıyeli Yemini" etti, eğitime başladı

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Tıp Fakültesi, 2018-2019 akademik yılında yeni öğrencileriyle eğitime başlarken, 60 öğrenci alkışlarla "Tıbbıyeli Yemini" etti

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Tıp Fakültesi, 2018-2019 akademik yılında eğitime başladı. Yeni öğrencileri bünyesine katan fakülte, EÜ Konferans Salonu’nda gerçekleşen İEÜ Tıp Fakültesi Beyaz Önlük Töreni yaptı. Törende 60 öğrenci, akışlarla Tıbbıyeli Yemini" ederek eğitime başladı.İEÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Abacıoğlu, fakültenin Dünya Tıp Okulları Rehberi’ne (World Directory of Medical Schools) üyeliğinin kabul edildiğini belirterek, "Dünya Tıp Okulları Rehberi, tıp fakültelerinin dünyada kayıt olduğu bir sistemdir. Orada bulunmadığınız takdirde pek karşılığınız yoktur. İzmir Ekonomi Üniversitesi Tıp Fakültesi geçtiğimiz hafta itibariyle bu sistemin içindedir" dedi.İEÜ Tıp Fakültesi’nin çok genç olduğunu, 2014 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla fakültenin kurulmasının ardından ilk öğrencilerini geçen yıl aldıklarını anımsatan Prof. Dr. Abacıoğlu, bu yıl ikinci kez öğrenci alımıyla heyecanlarının daha da arttığını kaydetti. Prof. Dr. Abacıoğlu, "Kurucu öğretim üyelerimizle 3 yılı bulan yoğun bir süreç eğitimlerle, müfredat hazırlığıyla geçti. İlk öğrencilerimizi geçen yıl aldık. Sosyal sorumluluğu gözeten ve yenilikçi bir müfredatla yola çıktık. Dünyada ciddi çevre sorunlarının olduğu bir dönemdeyiz. Bir tarafta küresel ısınma diğer tarafta her türlü kirliliğin yaşandığı bir zaman dilimindeyiz. Bundan yola çıkarak Türkiye’de gezegen sağlığı üzerine ilk kez bir temayı müfredatımıza koyduk. Bu programın ana hedeflerinden bir tanesi sağlıklı tıbbiyeli yetiştirmektir" diye konuştu.Törene ayrıca, İzmir Ticaret Odası (İZTO) Meclis Başkanı Selami Özpoyraz, İEÜ Rektörü Prof. Dr. Can Muğan, İEÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Murat Aşkar, Prof. Dr. Filiz Başkan, İEÜ Mütevelli Heyet Üyesi Ahmet Cahit Kırmacı, akademisyenler ve konuklar katıldı.

İZMİR/İHA

(FOTOĞRAF)



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN