Ay tutulması Çeşme’yi daha da güzelleştirdi

Ay tutulması Çeşme’yi daha da güzelleştirdi

Yüzyılın ay tutulması, İzmir’in Çeşme ilçesinde de binlerce kişi tarafından izlenip kaydedilirken, gökyüzündeki görsel şölen Çeşme’yi daha da güzelleştirdi

Çeşme’de de ay tutulması çıplak gözle izlenebilirken, tatilciler, yüzyılın ay tutulmasını cep telefonları ve fotoğraf makineleri ile ölümsüzleştirmek için birbirleriyle yarıştılar. Ay tutulmasını hayranlıkla izleyen tatilciler, en iyi fotoğraf karesi yakalayabilmek ve en iyi videoyu çekebilmek için çaba gösterirken, yüzyılın en uzun ay tutulması Çeşme’nin doğal güzelliğine ayrı bir renk getirdi.Yüzyılın en uzun ay tutulması, saat 20.13’te başladı. Parçalı ay tutulması şeklinde başlayan ay tutulması, saat 22.35’te tam ay tutulmasına dönüşürken, ay kızıl bir renk aldı. 1 saat 43 dakika süren ay tutulması, 02.30 sıralarında sona erdi. Güneş, Dünya ve Ay aynı çizgiye geldiğinde ve Ay Dünya’nın gölgesine girdiğinde tam Ay tutulması gerçekleşiyor.

İZMİR/İHA

(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN