Buca’nın pırlantaları istedikleri hayatı resmetti

Buca’nın pırlantaları istedikleri hayatı resmetti

İzmir’in Buca ilçesindeki pırlanta merkezlerinde eğitim gören minikler, Dünya Çocuk Hakları Günü’nde çok özel ve anlamlı bir resim sergisine imza attı

Büyüklerinden istedikleri hayatı, beklentilerini ve hayallerini resmeden miniklere Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina eşlik etti.Bucalı pırlanta merkezlerinde eğitim gören minikler, Dünya Çocuk Hakları Günü’nde; büyüklerinden istedikleri hayatı, beklentilerini ve hayallerini çizdikleri resimlerle ortaya koyup Buca Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde sergilemeye başladı. Buca Belediyesi Pırlanta Merkezleri’nde okul öncesi eğitim gören minik Bucalıların sergisinin ilk ziyaretçisi, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina oldu.Sergilerinin açılışında Piriştina’yı karşılayan minik pırlantalar, elinden tutup tek tek gezdirdikleri birbirinden renkli eserlerinde resmettikleri hayallerini Başkan Levent Piriştina’yla paylaştı. Minik Bucalıların sergisini beğeniyle gezen Başkan Piriştina, Çocuk Hakları Sözleşmesi’nin en temel maddelerini minik öğrencilere okudu; aileleriyle her türlü duygu ve düşüncelerini korkmadan, özgürce paylaşmaları için söz aldı.Sergi sonrası minik hediyelerle Bucalı pırlantaları neşelendiren Başkan levent Piriştina, "Bugün çocuklarımızın günü, bugün geleceğimizin günü. Dünya Çocuk Hakları Günü’nde çok özel bir resim sergisini gezme fırsatı buldum. Pırlanta merkezlerimizden faydalanan çocuklarımızın; o büyülü, temiz, geleceğe ışıkla bakan dünyalarını keşfettik. Resimlerine baktığımızda gördük ki onların çok basit talepleri var. Herkes gibi gülmek, eğlenmek ve çocuk olduklarının unutulmamasını istiyorlar. Bizimde tek bir ricamız var onların çocuk olduğunu ve hakları olduğunu unutmayalım. Her çocuğun ve bireyin çocuk haklarını bildiği, uyguladığı ve uygulattığı çocuklarımız için hep birlikte yeniden inşa edeceğimiz barış dolu bir gelecek hedefiyle, Dünya Çocuk Hakları Günü kutlu olsun" diye konuştu.

İZMİR/İHA



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN