Eğitimcilerin eğitimi başladı

Eğitimcilerin eğitimi başladı

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün İzmir’deki okul ve kurumlara yeni atanan bin 37 eğitim yöneticisine yönelik seminerde konuşan İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, okullarda müfettişlerin gezmesini gerektirecek bir ortamın oluşmasını istemediklerini ifade ederek, “En değerli varlıklarımız, çocuklarımız sizlere emanet

Okulun başarısı da huzuru da sizlerin elinde" dedi.İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve TODAİE İşbirliği İle Eğitim Yöneticilerine Hizmetiçi Eğitim İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü (TODAİE) arasında geçtiğimiz ay eğitim yönetimi alanında imzalanan protokolle 5 gün boyunca İzmir’deki okul ve kurumlara yeni atanan bin 37 eğitim yöneticisine yönelik eğitim yönetimi semineri düzenlendi.Karabağlar Halk Eğitimi Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen seminerde Prof. Dr. Akif Argun Akdoğan, Prof. Dr. Ünsal Sığrı, Prof. Dr. Feyzi Uluğ, Yrd. Doç. Dr. Süha Oğuz Albayrak, Yrd. Doç. Dr. Gökçe Ok ve Derya Kaya gibi birbirinden değerli hocaların sunumuyla okul ve kurumlara yeni atanan eğitim yöneticilerine değerler eğitimi, eğitim yönetiminin felsefesi ve mantığı, insan yönetimi, öğretimsel liderlik, stratejik düşünme becerisi ve süreç yönetimi gibi konuları kapsayan 30 saatlik bir eğitim programı uygulanacak.Çocuklar için adanmışlık gösterip, bu göreve talip olan eğitim yöneticilerine yenigörevlerinin hayırlı olması dilekleriyle açılış konuşmasına başlayan İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, “TODAİE ile imzalamış olduğumuz protokol ile teknik bilginin dışında meslektaşlarımıza vizyon çizmek adına bu semineri düzenledik. İçeriği dolu,beslenebileceğiniz bir içeriği öğretmen ve yöneticilerimize sunuyoruz. Bizler örgün ve yaygın eğitim kurumlarında öğrenci, öğretmen, personel ve velilerle birlikte bir milyondan fazla kişiye hitap ediyoruz. Öğrencilere ilim ve irfan noktasında şekil veriyoruz” dedi.“Öğretmenleri moral ve motivasyon açısından diri tutacak olan bizleriz” diyen Yahşi, “Kapıdaki güvenlik görevlisinden, okulunuzdaki hizmetliye, sınıftaki öğrenciden evindeki veliye kadar her kesimden insana hitap ediyoruz. Bu nedenle her daim bilgi ile besleniyor olmamız gerekir. Eğitimcilerin donanımlı ve vizyon sahibi olması önemli” ifadelerini kullanarak kişisel gelişim anlamında tüm eğitim yöneticilerine destek vermeye devam edileceğini belirtti.Okullarda müfettişlerin gezmesini gerektirecek bir ortamın oluşmasını istemediklerini kaydeden Yahşi, “En değerli varlıklarımız, çocuklarımız sizlere emanet. Okulun başarısı da huzuru da sizlerin elinde. Okullarınızda fark yaratın, çocukların yüreğine dokunun, belki de sizin kurduğunuz bir cümle, o öğrencimizin hayatında bir umut ışığı olacaktır. Her gün okulunuza aynı heyecan ve mutlulukla gelin, heyecanınızı diri tutun, her gün kendinize ve okulunuza farklı bir şeyler katın. Yeni projelere heyecanla bakın. Sizin olumlu bakışınız, okuldaki herkese yansıyacaktır” şeklinde konuştu.

İZMİR/İHA

(FOTOĞRAF)



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN