Eğitimde Türk-Fransız işbirliği

Eğitimde Türk-Fransız işbirliği

Yaşar Üniversitesi ile Fransız ECAM Lyon Mühendislik Okulu arasında elektrik-elektronik mühendisliği bölümünde ortak diploma projesi hayata geçiriliyor

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından öğrenci alımının onaylanmasını takiben İngilizce ve Fransızca yapılacak 4 yıllık eğitimin ilk 2 yılı Yaşar Üniversitesinde, sonraki 2 yılı ise Lyon ECAM’da gerçekleşecek. Bu eğitimin sonunda mezun olan öğrenciler, uluslararası geçerliliği olan ortak diploma sahibi olacak. Arzu eden öğrenciler ise ECAM’da bir yıl daha eğitim almaları halinde ECAM mühendislik diploması da alacak.Ortak diploma projesinin YÖK tarafından onaylanmasının ardından, iki okul yetkilileri ve İzmir Bizim Okul Eğitim Sağlık ve Kültür Vakfı yöneticileri programın detaylarını görüşmek için Yaşar Üniversitesi Selçuk Yaşar Kampusunda bir araya geldi. Görüşmeye, Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemali Dinçer, ECAM Lyon Mühendislik Okulu Genel Müdürü Didier Desplanche, İzmir Bizim Okul Eğitim Sağlık ve Kültür Vakfı Başkanı Lucien Arkas, Yaşar Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. M. Arslan Örnek ile Prof. Dr. Levent Kandiller, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erol Sezer, ECAM Stratejik Projeler Yöneticisi Caroline Hanras, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mustafa Seçmen ve Vakıf Yöneticisi Tuğba İdikut Oysal katıldı.Uluslararası bir kariyer fırsatıYaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemali Dinçer, “Çift diploma ortak programını hayata geçirmekten büyük mutluluk duyuyoruz. ECAM Lyon 118 yıllık geçişe sahip köklü bir mühendislik okulu. Mühendislik Fakültemizin Elektrik- Elektronik Mühendisliği Bölümü ile başladığımız bu yolculuğu, diğer programlarla da geliştirmeyi düşünüyoruz. İngilizce ve Fransızca eğitim verilen lisans düzeyinde ilk program olacak. Buradan mezun olacak öğrencilere, uluslararası bir kariyer sunacak. Her iki mühendislik kültürünün birleştiği bir program. Türkiye’de, Fransa’da, Avrupa Birliğinde ve tüm dünyada üst düzey bir mühendislik kariyeri sunmaya yönelik bir çift diploma programı. Yalnızca öğrenci düzeyinde değil aynı zamanda öğretim üyesi değişim programı ile akademik iş birliğinin de gelişeceğine inanıyoruz. Lyon’dan hocalar buraya gelecek, bizden de hocalar oraya gidecek” dedi.“Mutluluk verici”İzmir Bizim Okul Eğitim Sağlık ve Kültür Vakfı Başkanı Lucien Arkas ise bu programın hayata geçirilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Yaşar Üniversitesi, ECAM ve vakfımız olarak böyle bir iş birliğine imza atmış olmak mutluluk verici. İzmirlilerin müşterek yapacağı işlere her zaman imzamı atarım. Burada da dostluk havasında bir görüşme gerçekleşti. Çift diploma olması açısından da çok faydalı. Çocuklarımızın önlerini açmış oluyoruz. Onları çok kültürlülüğe, küreselleşen dünya şartlarına, dış dünyaya alıştırmak lazım. Dünya artık kocaman, dışarıda zorluk ve yabancılık çekmemeleri lazım. İki yıl burada okuyup programa alışacaklar, sonrasında da Fransa’da eğitim alacaklar. Mezun olduklarında uluslararası bir kariyer fırsatları olacak. Türkiye açısından da yetişmiş insan gücü için çok önemli” diye konuştu.

İZMİR/İHA



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN