Urlalı kadınların dayanışma tarhanası

Urlalı kadınların dayanışma tarhanası

Urla Belediyesi ve Zeytinler Mahallesi’nin köylü kadınları tarafından “Sofraların Sultanı” olarak bilinen tarhana yapımı gerçekleşti

Urla’nın bereketli topraklarının ürünleri, ninelerin tariflerine göre kadınların şefkatli yüreğiyle yoğruldu. Dayanışmanın gücü ve emeğiyle gerçekleşen tarhana yapımına Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar da eşlik etti.El emeklerini sergiledilerKültürümüzün en önemli geleneği olan ve her sene sonhabaharda farklı tariflerle de olsa her evde yapılan tarhananın yapımında köy sakinleri birlik ve beraberliğin gücünü bir kez daha gösterdiler. Urla Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü koordinasyonunda gerçekleşen tarhana yapımının ardından tadım gerçekleşti.Geçmişten günümüze anneannelerden öğrenilen mutfak kültürünü Urla’da yaşatmak istediklerini dile getiren Başkan Uyar, köy sakinleri ile sohbet etti.

İZMİR/İHA

(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN