Araç sahiplerine kışlık bakım uyarısı

Araç sahiplerine kışlık bakım uyarısı

Kahramanmaraş’ta oto tamir ustaları, yaklaşan kış mevsiminde karşılaşılabilecekleri risklere karşı araç bakımlarını yaptırmaları konusunda araba sahiplerini uyardı

Ustalar, otomobiller için kış kontrollerinin maliyetinin 100 TL ile 500 TL arasında değiştiğini belirtti.Aracın marka ve modeline göre bakım fiyatlarının değiştiğini söyleyen ustalar, otomobiller için kış kontrol ücretinin 100 TL ile 500 TL arasında değiştiğini özellikle triger setinin değişmesi ve antifrizinin konulması gerektiğini vurguladı.Oto tamir ustası Hakan Kahraman, “Kış aylarında özellikle akü önemli, artı antifriz gerekli, zamanında konulması gerekir çünkü don olmadan önce arabaya büyük faydası oluyor. Tarihinden önce kış lastikleri bağlanırsa arabalara hem trafik için, hem de sürücüler için daha rahat olur. Araçların yağı ve suyunun kontrollerine ihtiyaç var. Genel bakımlarını zaten araç sahipleri takip ediyorlardır, yağ bakım kilometreleri balataları olsun triger kayışları olsun araç sahiplerinin takip etmesi gerekiyor” dedi.Oto tamir ustası Hüseyin Topuz da, “Araç sahiplerinin yazlık kışlık bakımlar için antifriz bakımlarının yapılması lazım, triger seti, buji ve buji kablosu, tekerler ve akü bakımlarını yaptırmamız lazım. Özellikle bu saydıklarım sertleşir ve donma yapar, antifriz koymazsa motorda don olur” dedi.Araç sahibi Hayrullah Horoz ise, kışa hazır girmek için aracının kışlık bakımını yaptırdığını söyledi.

KAHRAMANMARAŞ/İHA

(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN